Android’e geçmek için 5 neden

Akıllı telefon almak ya da mevcut akıllı telefonu değiştirmek isteyenlerin genelde kafası karışık: “iPhone mu alsam, Android mi?” Bu felsefi sorunun yanıtını bu hafta iPhone’un yapamadıklarında arıyoruz

Androide geçmek için 5 neden
15 Temmuz 2013 Pazartesi 10:39 tarihinde eklendi.
Piyasada sayısız Android modeli mevcut. iPhone’a alternatif olabileceklerin sayısı ise bir elin parmaklarını geçmez. Su geçirmeyen Sony Experia Z, tasarımı ve fotoğraf kalitesi ile öne çıkan HTC One, Samsung’un 4 modelini bunlara örnek verebiliriz.
 
İşte Android işletim sisteminin İOS'a göre farklılıkları:
 
1- Pil değiştirmek
iPhone klasmanındaki Android cihazların pil ömrü iPhone’lara göre zaten oldukça uzun.  Samsung Galaxy S4’ün pilini bitirirseniz, yedek bataryayı takabiliyorsunuz. iPhone için ise şarj eden kılıflar, yarım yamalak güç sağlayan ara çözümler ile yetinmek durumundasınız. Pil krizleri Android’lerde daha ender görülüyor.
 
2- Hafıza kartı takabilmek
Sadece pili değil hafıza kartını da telefona takmak mümkün. HTC One ve iPhone’da olmayan bir özellik bu. Kartlar sadece cihazın belleğini yükseltip telefonu güçlü bir harici disk haline getirmekle kalmıyor, farklı içeriklerle, kartlarla, farklı mekan/şartlarda çalışabilme imkanını getiriyor.
 
3- Kolay dosya aktarımı
iPhone kullanıcıları için sorunlardan biri dosya transferinin Drogba transferinden daha zor olabilmesi. Android’de standart bir USB kabloyu telefona takıp bilgisayardaki dosyaları telefona aktarmak çok fazla pratik.
 
4- Ana ekranı canlandırmak!
Android’de ana ekrana widget’lar ekleyerek sizi en çok ilgilendiren bilgileri ilk ekrandan takip edebilirsiniz. Bu widget’lar meteoroloji, haberler, altın fiyatları, trafik durumu, data kullanımı gibi birçok alandan seçilebiliyor.
 
5- Aynı ekranda iki uygulama...
Android telefonlar aynı anda iki uygulamayı ekranda gösteren multi-window modunu destekliyor. İki uygulamada gidip gelirken yoruluyorsanız bu özellik size göre.

Milliyet