Androidli Nikon duyuruldu

Akıllı telefon ve tabletlerde kullanılan Android işletim sistemini kullanan ilk fotoğraf makinesi olan Nikon Coolpix S800c, resmi olarak duyuruldu.

Androidli Nikon duyuruldu
22 Ağustos 2012 Çarşamba 11:00 tarihinde eklendi.

 

Nikon'un Android işletim sistemini kullanan fotoğraf makinesi Coolpix S800c resmen duyuruldu. 16 Megapiksel çözünürlüğü bulunan fotoğraf makinesi Nikon tarafından geliştirilen Expeed C2 imaj işlemcisi kullanıyor. 
 
10X optik zoom özelliğine sahip olan ürün, optik imaj sabitleme sistemi ile donatılmış,. Android'in Gingerbread 2.3 işletim sistemini kullanan fotoğraf makinesi dahili Wi-Fi teknolojisi ile kablosuz ağlara da bağlanabiliyor.
 
Benzerlerinden farklı olarak 1.4 GB dahili belleği bulunan fotoğraf makinesinde ek olarak SD bellek kartı yuvası da bulunuyor. Fotoğraf makinesine online uygulama mağazası Google Play'den uygulama da yüklenebiliyor.
   
CIPA standartlarına göre 140 kare pil ömrü bulunan fotoğraf makine GPS özelliği sayesinde çekilen fotoğraflara konum bilgisi de ekleyebiliyor. Eylül ayında ABD'de satışa sunulacak ürünün fiyatı 350 dolar olarak açıklandı.
 
Nikon Coolpix S800c Teknik Özellikler
16 Megapiksel çözünürlük
3.5 inç 819 bin piksel dokunmatik ekran
10X optik zoom
1.4 GB kullanılabilir dahili bellek
SDHC uyumlu SD bellek yuvası
Saniyede 8 kare seri çekim hızı
Dahili Wi-Fi
Dahili GPS
Dahili Bluetooth
f3.2-5.8 25-250 mm objektif
Pil ömrü (CIPA standartlarına göre) 140 kare
Full HD video kayıt

shiftdelete.net