Andy Warhol resim sergisi Antalya'da

'HERKES bir gün 15 dakikalığına ünlü olacaktır' sözüyle tanınan, popun kralı olarak 20'nci yüzyıla damgasını vuran sanatçı Andy Warhol'un, Zoya Müzesi koleksiyonundan derlenen 'Herkes için Pop Sanat' adlı resim sergisi Antalya Kültür Sanat'ta açıldı.

Andy Warhol resim sergisi Antalyada
29 Mart 2016 Salı 20:40 tarihinde eklendi, 3.370 kez okundu.
'HERKES bir gün 15 dakikalığına ünlü olacaktır' sözüyle tanınan, popun kralı olarak 20'nci yüzyıla damgasını vuran sanatçı Andy Warhol'un, Zoya Müzesi koleksiyonundan derlenen 'Herkes için Pop Sanat' adlı resim sergisi Antalya Kültür Sanat'ta açıldı.
 
Pablo Picasso ve Ara Güler sergilerinin 6 ay süreli açık kaldığı, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) bünyesinde kurulan Antalya Kültür Sanat, 'Herkes bir gün 15 dakikalığına ünlü olacak' sözüyle tanınan sanatçı Andy Warhol'un resim sergisine ev sahipliği yapıyor. 
 
Serginin açılışına Slovakya Büyükelçisi Anna Turenicova, Muratpaşa Belediye Başkanı CHP'li Ümit Uysal, Almanya'nın Antalya Konsolosu Martin Wetter, ATSO Başkanı Davut Çetin, Antalya Ticaret Borsası Başkanı (ATB) Ali Çandır, Suna-İnan Kıraç Vakfı - Pera Müzesi Genel Müdürü Özalp Birol, ATSO yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyeleri katıldı.
 
Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi'nin danışmanlığıyla ulusal ve uluslararası sergilere ev sahipliği yapan Antalya Kültür Sanat'taki 'Andy Warhol: Herkes için Pop Sanat' sergisinde, Andy Warhol'un; 'Campbell Çorbaları', 'Kovboylar ve Kızılderililer', 'Tehlikedeki Türler', 'Çiçekler' gibi eserlerinin yanı sıra ünlü isimlerin portreleri yer alıyor. 25 Eylül'e kadar ziyaret edilebilecek sergi, Antalya Kültür Sanat'ın 2, 3 ve 4'üncü katlarında açık kalacak. 
 
29 YIL SONRA HALEN ÜNLÜ
 
Açılışta konuşan ATSO Başkan Davut Çetin, Andy Warhol'un, 'Herkes bir gün 15 dakikalığına ünlü olacak' sözünün doğruluğunu tüm dünya ve Türkiye'nin bugünlerde reality şovlarla, survivor programı gibi programlarla yaşadığını belirtti. Hızlı tüketim çağında her gün yeni bir ünlü görüldüğünü ve kısa süreli şöhretlerin Warhol'u doğruladığını kaydeden Başkan Çetin, Warhol'un 15 dakikalığına değil, ölümünün üzerinden 29 yıl geçmesine rağmen ünlü olmaya devam ettiğini söyledi.
 
Antalya Kültür Sanat'ın mimarisi ve açılan sergilerinin öneminden bahseden Çetin, "Bu sergileri getirmek, bu organizasyonu yapmak kuşkusuz büyük bir iştir. Bu sergiler Pera Müzesi'nin yıllar süren deneyimi, itibarı, ilişkileri sayesinde gelmektedir. Bu itibarın ve deneyimin değerini parayla ölçemeyiz. Pera Müzesi sayesinde dünya çapında eserler Antalya'ya geliyor ve Antalya evrensel sanatla tanışıyor" dedi. Başkan Çetin, Picasso sergisinin 16 bin kişi tarafından ziyaret edildiğini belirtti.
 
Slovakya Büyükelçisi Anna Turenicova ise sanatın sınırları ve farklılıkları olmadığını kaydetti. Ülkesi ve Türkiye arasındaki ilişkilere de vurgu yapan Büyükelçi Turenicova, "Slovakya için Türkiye'nin en önemli turistik mekanlardan biri" dedi.