Angela Merkel'den istifa yorumu

Almanya Başbakanı Angela Merkel, görevinden istifa ettiğini açıklayan Cumhurbaşkanı Christian Wulff'un, modern ve açık bir Almanya için çaba harcadığını söyledi.

Angela Merkelden istifa yorumu
17 Şubat 2012 Cuma 13:06 tarihinde eklendi, 1.042 kez okundu.

 

Angela Merkel, başbakanlıkta yaptığı açıklamada, Christian Wulff'un istifa etmesi kararına büyük saygı duyduğunu ve kişisel olarak bu karara çok üzüldüğünü belirterek, "Christian Wulff, görev süresince tüm enerjisiyle modern ve açık bir Almanya için çaba harcadı. Bizlere çeşitliliğin ülkemizi güçlü kıldığını hatırlattı" şeklinde konuştu.
 
Christian Wulff ve eşi Bettina Wulff'un Almanya'yı yurt dışında her zaman layıkıyla temsil ettiğini ve bundan dolayı kendilerine müteşekkir olduklarını ifade eden Angela Merkel, yine de hukuk devletinin güçlü yanının, hiç kimsenin pozisyonuna bakmadan herkese eşit davranması olduğunu, Christian Wulff'un kişisel çıkarlarını arka plana atmasına büyük saygı duyduğunu söyledi.
 
Angela Merkel, yeni cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi için önce koalisyon ortaklarıyla görüşeceklerini, daha sonra önerilerini muhalefetteki Sosyal Demokrat Parti ve Yeşiller Partisi'ne de götüreceklerini sözlerine ekledi.