Angelina Jolie göğüslerini aldırdı

Ünlü oyuncu Angelina Jolie, kanser olacağı korkusuyla iki göğsünü de aldırdığını açıkladı.

Angelina Jolie göğüslerini aldırdı
14 Mayıs 2013 Salı 09:58 tarihinde eklendi, 2.187 kez okundu.

Dünyaca ünlü aktris Angelina Jolie, göğüs kanserine yakalanma riski sebebiyle iki göğsünü de aldırdığını açıkladı.

New York Times gazetesi için ‘Tıbbi Seçimim’ başlıklı bir yazı kaleme alan Angelina Jolie (37), Şubat ve Nisan ayları arasındaki operasyonlarla göğüslerini aldırdığını ifade etti. Jolie, “Annem neredeyse 10 yıl kanserle mücadele ettikten sonra 56 yaşında vefat etti. İlk torununu kucağına alabilecek kadar uzun süre dayandı. Fakat diğer çocuklarım onun ne kadar sevecen ve merhametli olduğunu görme şansı bulamadı. Aynı şeyin benim başına gelip gelmeyeceğini sordular.” diye yazdı.

Genetik testleri sonucunda ‘BRCA1’ genini taşıdığını ve göğüs kanserine yakalanma ihtimalinin yüzde 87 olduğunu belirten Jolie, bu zor kararı aldığı için çok mutlu olduğunu ifade etti. Jolie, “Şimdi bu kansere yakalanma ihtimalim yüzde 5’e düştü. Artık çocuklarıma endişelenmemelerini söyleyebilirim.” diye devam etti.

Ameliyat süreci hakkında ayrıntı da veren Jolie, “Kendimi eksik bir kadın gibi hissetmiyorum. Dişiliğime hiçbir zarar vermeyen böyle güçlü bir karar verdiğim için kendimi daha kuvvetli hissediyorum.” diyerek böyle bir karar aşamasında olan kadınlara cesaret verdi.

Jolie, hayat arkadaşı Brad Pitt’in de operasyonlar sırasında her dakika yanında olduğunu ekledi.


CİHAN