Angelopoulos son yolculuğunda

Önceki akşam geçirdiği trafik kazasında 76 yaşında yaşamını yitiren dünyaca ünlü Yunan yönetmen Theodoros Angelopoulos, yakınları ve sinemaseverlerin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Angelopoulos son yolculuğunda
27 Ocak 2012 Cuma 22:16 tarihinde eklendi, 1.017 kez okundu.

Atina Birinci Mezarlığı'nda toprağa verilen Theodoros  Angelopoulos'un, Aghioi Theodoroi Kilisesi'ndeki cenaze ayini başlamadan önce ailesi, sanat dünyası ve çalışma arkadaşlarının yanı sıra çok sayıda kişi, onun bestelediği şiirleri ve en sevdiği halk şarkısı "Kondula Lemonia"yı (Ufacık limon) söyledi. 
    
Cenaze törenine yönetmenin naaşının üzerindeki kurdelede, aynı zamanda setinde hayatını kaybettiği yarım kalan "Öteki Deniz" filminin başrol oyuncusu olan eşi Phoebe Economopoulos (Fivi) tarafından yazılan "Benim Theodorum'a ve hafızamız ve ruhumuzdan hiçbir zaman gitmeyecek olan Theodoros'a" sözleri dikkati çekti. 
     
-"Bir münzevi gibi yaşıyor, film yaparak güç alıyordu"- 
     
'El Greco' filmiyle dünya çapında ünlü Yunan yönetmen Yannis Smaragdis ise "Theodoros Angelopulos'un bir münzevi gibi yaşadığını ve film yaparak güç aldığını" dile getirdi. 
    
Yunanistan Sanatçıları Birliği (SEİ) adına konuşan Eleni Gerasimidu da "Yunanistan'ı çıplak gösteren vizyon sahibi Theodoros  Angelopoulos'un fikirleri ve ikonlarının, Yunan halkın hafızasına ait olduğunu" ifade etti. 
    
Theodoros Angelopoulos'un naaşı kilisedeki ayinin ardından arkadaşlarının omuzlarına alınarak alkışlar eşliğinde toprağa verildi. 
    
Öte yandan, Theodoros Angelopoulos'un hayatını kaybettiği kazada ambulansın 45 dakika geç geldiği iddiasıyla birlikte kaza ile ilgili soruşturma başlatılırken, Yunanistan Kültür Bakanlığı ve Selanik Film Festivali, bundan böyle "Uluslararası Theodoros Angelopoulos" ödülü vereceğini açıkladı.