Angola ile 10 milyar dolarlık iş anlaşması

İstanbul Genç İşadamları Derneği (İGED) tarafından Osmanbey Ramada Otel’de tertip edilen Angola İş Forumu’nda bin 200 görüşme ve 10 milyon dolarlık anlaşma yapıldı.

Angola ile 10 milyar dolarlık iş anlaşması
07 Mart 2014 Cuma 12:56 tarihinde eklendi.

Forumda İGED Komite Başkanı İbrahim Yıldız, Angola’nın Türk tekstil firmaları için çok cazip bir pazar olduğunu belirtti. Bu pazara girmenin ihracat açısından çok önemli olduğunu vurgularken, “Çünkü Angola dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinden ve Afrika’nın üçüncü büyük ekonomisine sahip. Ülke tüketim malzemelerinin yüzde 68 ini ithal ediyor. Petrol gelirlerinden dolayı 50 milyar dolar cari fazlası var. Angola 2012 yılında 20 milyar dolarlık ithalat gerçekleştirmiş. Türkiye’nin bu ülkeye ihracatı ise sadece 260 milyon dolar. Bu ihracat rakamını yukarılara çekebilmek adına Angola’dan 46 iş kadınını ülkemize getirip tekstilci üyelerimiz ile buluşturduk.” dedi.

Angola Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Dr. Jose Alves Primo ise Türkiye’nin önemli şirketlerini ülkesine yatırım yapmaya davet etti.

İGED üyeleri TUSKON Evrensel Fuarcılığın organizasyonu ile 15-20 Temmuz 2014’te Luanda ‘da yapılacak 31. Angola Uluslararası Ticaret Fuarına konuk olacak. 


CİHAN