Anıta çelenk konurken selam durdu, gözaltına alındı

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı. Tören başlarken anıta selam duran İrfan Yılmaz Maden isimli şahıs polis tarafından gözaltına alındı.

Anıta çelenk konurken selam durdu, gözaltına alındı
24 Nisan 2014 Perşembe 13:19 tarihinde eklendi.
23 Nisan kutlamaları Cumhuriyet Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı. Tören başlamadan önce ilkokul öğrencileri halk oyunları gösterisi sundu. Bu sırada anıt önüne gelen İrfan Yılmaz Maden isimli bir kişi selam durdu. Bir süre bekledikten sonra tören için Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ve beraberindekiler alana geldi. Polis ekipleri İrfan Yılmaz Maden’i alandan çıkarmaya çalıştı. Maden, polislere direnince çok sayıda polis kollarından tutarak zorla araca götürdü. Maden, kimlik kontrolünden sonra serbest bırakıldı. 
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Yönetimi de anıta çelenk koydu. CHP İl Sekreteri Zeynel Emre de çelengi bıraktıktan sonra kısa bir konuşma yaptı. Emre, “Bayramlarda çelenk koyarken saçma sapan bir yönetmelikle karşı karşıya kalıyoruz. Daha önce böyle günlerde Atatürk Anıtı’na çelenk ve çiçeği rahatlıkla bırakabiliyorduk. Ancak son yıllarda çıkan bir yönetmelik ve düzenleme doğrultusunda kısaca geçiştirilen şovlara dönüşmüştür.” diye konuştu.