Anıta göstermelik helikopter operasyonu

Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da tonlarca ağırlığındaki bir anıtın helikopter yardımıyla söküleceği edileceği iddiası asılsız çıktı.

Anıta göstermelik helikopter operasyonu
05 Şubat 2013 Salı 11:31 tarihinde eklendi.

 

Dün özel bir haber ajansı, helikopter yardımıyla “1300 yıl Bulgaristan” anıtının demonte edileceği duyuruldu. Bu işlemi yapacak helikopterdeki pilotun 90'lı yıllarda Bulgar Komünist Partisi Merkez Binası üzerindeki kızıl yıldızı alan pilotun oğlu olduğu da iddia edildi.
 
Belirtilen saatte gelen helikopter anıta doğru ip uzattı, fakat kısa zaman sonra ipin kısa geldiği gerekçesiyle geri döndü. Daha uzun bir ip ve kancayla gelen helikopter bu sefer de gereken işlemleri yapamadı. 
 
Sofya Belediyesi ve Kültür Bakanlığı ise böyle bir işlem için talimat verilmediğini açıkladı. Gazeteciler ve onlarca vatandaş önünde yapılan helikopter gösterisinin ise bir şirketin reklam kampanyasının parçası olduğu anlaşıldı. 
 
1981 yılında inşa edilen anıtın geleceği hakkında tartışmalar ise sürüyor. Geçen sene anıt üzerindeki birkaç metal parça vatandaşlara risk oluşturduğu için sökülmüştü.

CİHAN