Ankara katliamı bombacıları DNA'dan belirlendi

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Ankara'daki bombalı terör saldırısıyla ilgili ' İki teröristin cenazesi üzerinde DNA çalışmaları devam ediyor.

Ankara katliamı bombacıları DNAdan belirlendi
13 Ekim 2015 Salı 17:28 tarihinde eklendi.
ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Ankara'daki bombalı terör saldırısıyla ilgili ' İki teröristin cenazesi üzerinde DNA çalışmaları devam ediyor. Oradan da bir sonuca büyük ölçüde ulaşıldı, ulaşılacak ve gerekli açıklama da sanıyorum Numan bey tarafından da yapılacaktır' dedi.
 
Geçici seçim hükümetinde kabinede bağımsız olarak yer alan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, memleketi Aksaray'da, dün Şırnak'da PKK'lı teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Oğuz İlker Tosun'un cenaze törenine katıldı. Tören sonrası basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Bakan Alaboyun, terörle mücadelenin devam edeceğini kaydetti.
 
Bakan Alaboyun şöyle konuştu: 
 
'Terörle mücadelede kararlılığımız devam edecek, bunun böyle bilinmesi lazım. Terör örgütü, bugün silah bıraktım diyene kadar, ateşkes ilan ediyorum, eylemsizlik hareketi falan, bunların hiç birine inanmıyoruz biz. Çünkü barış sürecinde kendilerine verilmiş olan krediyi kötüye kullandılar. Barış sürecinde bir taraftan çekileceğiz diye milleti kandırırken, bir taraftan da silahlandığı ortaya çıktı. Ama Allah’a şükür şu an özel harekatımız, polisimiz, jandarmamız, askerimiz canla başla mücadele ediyor. Bu mücadelede ister istemez şehitlerimiz oluyor. Bugün de o şehitlerden birini İlker Tosun'u toprağa verdik. Genç bir arkadaşımız ve onun şehit olduğu operasyon halen devam ediyor. Şu ana kadar bizim aldığımız bilgiye göre, o operasyonda da 3 PKK’lı teröristin öldürüldüğü ve oradaki operasyon kapsamandaki hedeflenen terörist kitlenin tamamen imha edilene kadar da operasyon devam edeceği şeklindedir.'
 
'İKTİDARDA AK PARTİ OLDUĞU İÇİN DEĞİL'
 
Enerji kaynakları nedeniyle dünyanın ilgisinin Türkiye'de olduğunu ifade eden Alaboyun, 'Terörle mücadele edeceğiz. Bu coğrafya böyle. Türkiye’de yaşıyorsak, bunun falanca parti, filanca partisi yok. Bugün iktidarda biz de olabiliriz, siz de olabilirsiniz, öbürleri de olabilir. Kim olursa olsun, bugün iktidarda AK Parti olduğu için değil veya iktidarda falanca parti geleceği için de değil. Bu coğrafyada, enerji kaynakları burada olduğu sürece dünyanın ilgisi buradadır. Dünyanın ilgisi burada olduğu sürece de o ülkelerde istikrarsızlık istemek, büyük ülkelerin, sözüm ona büyük ülkelerin hepsinin de hedefleridir. Çok akıllı olmamız lazım. Türk milleti olarak biz bu konuda akıllı ve uyanığız' dedi. 
 
ANKARA'DAKİ PATLAMADA SONUCA BÜYÜK ÖLÇÜDE ULAŞILDI
 
Ankara'daki bombalı terör saldırısının aydınlatılmaya çalışıldığını belirten Alaboyun, '2 teröristin cenazesi üzerinde DNA çalışmaları devam ediyor. Oradan da bir sonuca büyük ölçüde ulaşıldı, ulaşılacak ve gerekli açıklama da sanıyorum Numan bey tarafından da yapılacaktır' dedi. 

DHA