Ankara-Kayseri karayolu ulaşıma kapandı

Kırıkkale'nin Hasandede Beldesi'ndeki mühimmat deposundaki patlamadan sonra başlayan orman yangını kontrol altına alınamıyor.

Ankara-Kayseri karayolu ulaşıma kapandı
20 Ağustos 2013 Salı 23:00 tarihinde eklendi.
Alevlere MKE, Kırıkkale ve Ankara'dan giden itfaiye ekipleri müdahale etti. Gece olması nedeniyle havadan söndürme çalışmaları yapılamıyor. Büyüyerek geniş bir alana yayılan alevler nedeniyle Ankara-Kayseri Karayolu ulaşıma kapatıldı. 
 
İtfaiye ekipleri, alevlerin diğer depolara sıçramaması için yoğun çaba harcıyor. Ekipler, alevlerin diğer depolara sırayetini önlemek için önlemlerini aldı. Arama kurtarma ekipleri de patlamanın olduğu mühimmat deposuna girmeye çalışıyor. 
 
Kırıkkale'nin Hasandede Beldesi'nde bulunan Makine Kimya Endüstri'ne ait mühimmat deposunda akşam saatlerinde henüz bilinmeyen nedenle patlama meydana geldi. Patlama nedeniyle çevredeki binaların camları kırılırken, bazı vatandaşların hafif şekilde yaralandığı bildirildi. Patlamanın meydana mühimmat deposunun bulunduğu bölgedeki ormanlık alanda yangın başlarken, olay yerine giden itfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor. 
 
Öte yandan mühimmat deposununda bulunan 5 kişiden haber alınamadığı bildirildi. Ankara'dan da yangına müdahale için itfaiye ve kurtarma ekibi gönderildi.

DHA