Ankara seçim havasına girdi

Haziran ayındaki seçim için siyasi partiler hazırlıklara başladı. Sloganlar, seçim beyannameleri hazırlanıyor

Ankara seçim havasına girdi
17 Ocak 2011 Pazartesi 09:27 tarihinde eklendi, 1.040 kez okundu.

 

Haziran ayındaki seçim için siyasi partiler hazırlıklara başladı. Sloganlar, seçim beyannameleri hazırlanıyor.
 
Türkiye'de yargı tartışması, Meclis'in önünde yasalaşması beklenen onlarca düzenleme var.
 
Ama onlar seçim hazırlıklarına başladılar bile. 12 Haziran'da yani yaklaşık 5 ay sonra milletvekili seçimi var.
 
AK Parti, seçim beyannamesini Cumhuriyet'in 100'üncü yıl dönümüne, yani 2023 yılına göre hazırlıyor. Vaatlerin başında sivil anayasa geliyor.
 
AK Parti, sloganını "devlet odaklı değil, insan odaklı bir anayasa" olarak belirlendi.
 
Seçim beyannamesinde, sadece anayasa değil, Kürt sorunu, azınlıklar konusu, eğitim özgürlüğü ve eğitim hakkı gibi başlıklarda yer alacak.
 
Milletvekili listesi hazırlanıyor AK Parti'de milletvekili listeleri de şimdiden konuşuluyor. Başbakan'ın milletvekillerinin yaklaşık üçte ikisini değiştireceği belirtiliyor.
 
Bu hesap yapılırken de, AK Parti tüzüğünde yer alan bir kişinin en fazla üç dönem üst üste seçilebileceğine ilişkin maddeye vurgu yapılıyor.
 
Kulislerdeki iddialara göre Başbakan, tüzükteki bu şart nedeniyle yakın kurmaylarından bazılarını milletvekili adayı göstermeyecek. Eğer kendisi cumhurbaşkanı olursa, AK Parti'yi daha sonra bu dönem aday göstermediği isimlere emanet edecek.
 
CHP'de de hazırlıklar sürüyor. Genel merkez, seçim startını 1 Şubat'ta verme kararı aldı. Ama öncesinde CHP'de adaylık telaşı yaşanıyor.
 
42 il başkanı ile 75 ilçe başkanı milletvekili adayı olmak için istifa etti. 1 Şubat'a kadar boşalan tüm başkanlıklara atama yapılacak, sonra da seçim çalışmaları başlayacak.
 
CHP iktidarında neler yapacağına ilişkin vaadlerle ilgili çalışmalar ise, son hız devam ediyor. Bu arada CHP de kendi anayasa taslağını hazırlıyor. Seçim sloganını bulmaya çalışıyor.
 
MHP ise seçim startını çoktan verdi. Seçim beyannamesini bu ay içinde açıklanacak. Beyannamenin açıklanacağı tarih, içeriğiyle ilgili bilgi de veriyor.
 
MHP'nin seçim sloganı da belli, "tam yol ilerlemek". Bahçeli, seçim beyannamesinin açıklarken, kürsüye, birlikte çalışma çağrısı yaptığı ülkücülerle birlikte çıkacak.
 
O isimler arasında, Abdullah Öcalan'ı Türkiye'ye getiren emekli asker, engin alan, eski gençlik kolları başkanı Azmi Karamahmutoğlu da var.

Milliyet