"Ankara-Sivas Hızlı Tren Projesi yavaşladı"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Soluk, incelemelerde bulunmak üzere geldiği Sivas’ta, basın mensuplarının hızlı tren ile ilgili sorularını cevapladı.

Ankara-Sivas Hızlı Tren Projesi yavaşladı
21 Ocak 2013 Pazartesi 19:17 tarihinde eklendi.

 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk, Sivas-Ankara Hızlı Tren Hattı'nda biraz yavaşlama olduğunu belirterek, "2014-2015 gibi bitmesini arzu ediyorduk ama herhalde biraz sarkacak gibi görünüyor. İnşallah Erzurum-Erzincan-Kars-Pekin’e kadar, hızlı trene binen gidecek.” dedi.
 
Soluk, yüksek hızlı tren ile ilgili olarak Sivas’ta yapılması düşünülen tren garı için Bakanlık tarafından açılan oylamaya, vatandaşların fazla ilgi göstermediğinden yakındı. 
 
Müsteşar Soluk, 5 proje yaptırdıklarını, bu projeleri 35 gün boyunca hem bilboardlarda tuttuklarını, hem de basında yer aldığına değindi. Müsteşar Soluk, “Her konuda olduğu gibi Sivaslı hemşehrilerimiz çok ilgi gösterdiler. Ne acıdır ki 35 günde 5 projeye çıkan tercih sadece 2 bin 294 adetti. Ama biz onların arasında çoğunluğu alan projeyi esas almak üzere üzerinde iyileştirmeler yapıyoruz. İnşallah onlardan bir tanesi, Sivas’a Selçuklu mimarisini esas almak kaydıyla 5 yıldızlı oteliyle yap-işlet-devret modeliyle garı kuracağız.” şeklinde konuştu.
 
Yüksek hızlı tren güzergâhı ile ilgili şu anda güzergâh projesinin yapıldığını anlatan Habip Soluk, “Bu projenin konumuna göre belediyeyle de ortak görüşerek, bizde belirli olan garın yerini bir daha belirlemiş olacağız.” diye konuştu. 
 
"HIZLI TREN’İN GELMESİ BİRAZ SARKACAK"
 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk, Sivas-Ankara Hızlı Tren Projesi'nde biraz yavaşlama olduğuna vurgu yaparak, şöyle devam etti: “2014-2015 gibi bitmesini arzu ediyorduk ama herhalde biraz sarkacak gibi görünüyor. Elmadağ’da sürati düşürmemek için etütlerde hemen hemen en yüksek hızlı tren ayağına sahip olacak viyadük yapılacak. Dolayısıyla burada biraz tereddüdümüz var. Zaman içinde çözülecektir. Sivas’a hızlı tren gelecek. ‘Kara tren gecikir belki hiç gelmez türküsü’ tarih olacak. İnşallah Erzurum-Erzincan-Kars-Pekin’e kadar, hızlı trene binen gidecek.” 

CİHAN