''Ankara termal turizim ile canlanacak''

CHP Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Mansur Yavaş, Batı Ankara Girişimci ve Sanayici İş Adamaları Derneği (BAGİAD) tarafından düzenlenen toplantıya katıldı.

Ankara termal turizim ile canlanacak
07 Şubat 2014 Cuma 14:17 tarihinde eklendi.

Ankara'nın termal açıdan çok zengin yer altı kaynaklarının olduğunu belirten Yavaş, "Özellikle Ankara’nın termal turizmi çok önemli bir potansiyele sahiptir. Kızılcahamam’da, Beypazarı’nda, Ayaş’ta, Güdül’de Haymana’da bu hattın tamamında Bala’ya kadar hemen hemen her yerde termal su var. Ankara’ya bir sivil havaalanı yaparak Ankara’nın çevresine de Nevşehir, Konya ve Bursa’ya kadar bir kültür turizmi geliştireceğiz." dedi.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın da katıldığı toplantıda, yüzünü batıya dönmüş sivil toplum örgütü BAGİAD adına Dernek Başkanı Bahri Küpeli tarafından Ankara’nın sembolik anahtarı Mansur Yavaş’a takdim edildi. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’a da, Avrupa Çevre ve Temizlik Platformu Türkiye Delegasyonu 2013 yılı Çevreye Duyarlı Belediye Onur ödülü verildi.

Ankara’nın batısında konuşlanmış iş adamları olarak, Türkiye’nin Batıya dönük yüzünü desteklediklerini ve bu konuda çalıştıklarına dikkat çeken BAGİAD Başkanı Bahri Küpeli, “Mansur Yavaş’ın geçmişte ciddi çalışmaları olduğunu biliyoruz. Ankara’nın kimliğinin yeniden kazandırılması noktasında Mansur Yavaş’ı destekliyor ve kendisine vereceğimiz desteği ilan ediyoruz” dedi.

CHP Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Mansur Yavaş ise, Ankara’nın kent kimliğinin yok edilmeye çalışıldığını, Avrupa’nın birçok kentinde tarihi kent kimliğinin korunduğunu belirtti. Ulus’tan sonra Kızılay’ın a çöküntü alanı olmaya başladığına değinen Mansur Yavaş, 'Kızılay Yeniden' projesiyle Kızılay’ı tekrar canlandıracaklarını ifade etti.

Ankara’nın tüm sanayi sektörlerine verecekleri desteklerin dışında bu güne kadar ele alınmayan Ankara’nın turizm potansiyelini yeniden değerlendireceklerine vurgu yapan Mansur Yavaş, sözlerine şöyle devam etti; “Marka kent olmak için şehrin bazı özelliklerini ortaya çıkarmak gereklidir. Özellikle Ankara’nın termal turizmi çok önemli bir potansiyele sahiptir. Kızılcahamam’da, Beypazarı’nda, Ayaş’ta, Güdül’de Haymana’da bu hattın tamamında Bala’ya kadar hemen hemen her yerde termal su var. Ankara’ya bir sivil havaalanı yaparak Ankara’nın çevresine de Nevşehir, Konya ve Bursa’ya kadar bir kültür turizmi geliştireceğiz. Sadece Güdül, Beypazarı bölgesine 9 adet beş yıldızlı otel yapılıyor. Termal turizm potansiyelini Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak ele alıp yeniden canlandıracağız.” 


CİHAN