Ankara Valiliği'nden Ramazan genelgesi

Ankara Valisi Alâaddin Yüksel yayımladığı genelge ile Ramazan ayının önemine değindi.

08 Temmuz 2013 Pazartesi 12:14 tarihinde eklendi.

Yüksel, oruç ayının kardeşlik ve sevgi bağlarının güçlendiği, ruhların güzel telkinlere ve uyarıcı öğütlere açık olduğu, manevi duyguların canlılık kazandığı mübarek bir ay olarak idrak edilmesini istedi.

Vali Yüksel’in imzası ile vali yardımcılarına, Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na, kaymakamlıklara, kamu kurum ve kuruluşlarına, mesleki teşekküllere, dernek, vakıf ve kooperatiflere gönderilen genelgede, “Kutsal ayın anlamını birlik ve beraberlik anlayışıyla artıran ve önemli hasletler olan sevgi ve hoşgörünün sosyal yardımlaşma ve dayanışma içerisinde geliştirilmesinde kamu kurum ve kuruluş üst yöneticilerinin gerekli hassasiyeti göstereceklerine inancım tamdır.” denildi.

Genelgede, Ramazan ayı boyunca hastaneler, hapishaneler, huzurevleri, yetiştirme yurtları ve çocuk yuvaları ile benzeri yerler ziyaret edilmesi; ihtiyaç sahibi öksüz, yetim, hasta, yaşlı ve fakir kimselerle ilgilenilmesi gerekliliği vurgulandı.

FAKİRLERİN İFTARDAN YARARLANMASI

Kamu kurum ve kuruluşlarının sadece birbirleriyle iftar davetlerinde bulunmaları, varlıklı kişilerin ve diğer meslek kuruluşlarının kendi aralarında birbirlerine yönelik iftar daveti vermelerinden uzaklaşılması istenen genelgede; ihtiyaç sahibi öksüz, yetim, hasta ve yaşlılar ile fakir fukaraların iftar sofralarında buluşturulmalarının sosyal yardımlaşma ve dayanışma duygularının geliştirilmesi bakımından daha faydalı olabileceği kaydedildi.

Vali Yüksel, İl ve İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının Ramazan ayı boyunca fakru zaruret içerisindeki vatandaşlara yardımlarını etkili, sürekli ve yaygın hale getireceklerini; hali vakti yerinde ve hayır yapmak isteyenlerin imkânlarının birleştirilmesi suretiyle fakir fukaranın iftardan yararlanması için uygun mahallerde aşevleri veya benzeri yerlerin kurulması imkânlarının araştırılacağını sözlerine ekledi. CİHAN


CİHAN