Ankara ve diğer 6 ilde eğitime bir gün ara

Yoğun kar yağışı nedeniyle Ankara, Karabük, Bartın ve Düzce'de il genelinde, Çankırı'nın bazı ilçeleri, Bolu'nun Gerede ve Dörtdivan ile Bursa'nın Harmancık ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi.

Ankara ve diğer 6 ilde eğitime bir gün ara
28 Şubat 2012 Salı 22:57 tarihinde eklendi, 1.412 kez okundu.

Ankara Valiliği, hava koşulları nedeniyle kentteki okulların yarın tatil edildiğini bildirdi. 
    
Ankara Valiliğinden yapılan açıklamada, başkentin soğuk ve yağışlı havanın etkisi altında bulunduğu belirtilerek, vatandaşlardan tedbirli olmaları istendi. 
    
Kar yağışı nedeniyle resmi ve özel ilk ve orta dereceli okullar, yaygın eğitim kurumları, anaokulları ve kreşlerin bir gün süreyle tatil edilmesinin kararlaştırıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: 
    
''Beklenen ani sıcaklık düşüşlerinin buzlanma ve don olayına sebep olacağı ve birlikte aralıklı kar yağışı beklendiği değerlendirildiğinden, Ankara İl Hıfzıssıhha Kurulunun kararı ile 29 Şubat Çarşamba günü ilimiz kamu kurumların görevli hamile ve emziren bayanlar, kalp-böbrek yetmezliği, kontrol edilemeyen tansiyon yüksekliği ve kronik hastalıkları olanların ve özürlü personelin idari izinli sayılması, resmi ve özel ilk ve orta dereceli okullar, yaygın eğitim kurumları ile anaokulları ve kreşlerin ise bir gün süreyle tatil edilmesi kararlaştırılmıştır.'' Çankırı'da kar tatili Çankırı'nın il merkezi ve bazı ilçelerinde kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verildiği bildirildi.

-Karabük-
 

Karabük Valiliğinden yapılan açıklamada, devam eden yoğun kar yağışının ulaşımı olumsuz etkilemesi nedeniyle il merkezi, ilçeler, bağlı belde ve köylerdeki okul öncesi eğitim kurumları, ilköğretim ve ortaöğretim kurumları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitime yarın ara verilmesinin kararlaştırıldığı bildirildi. 
     
-Bartın- 
     
Bartın Valisi İsa Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve bağlı ilçeler ile belde ve köylerde yarın eğitime ara verildiğini kaydetti. 
     
-Düzce- 
     
Düzce Valiliğinden alınan bilgiye göre, olumsuz hava koşulları nedeniyle, İl Hıfzıssıhha Kurulunca il merkezi ve tüm ilçelerdeki okullarda yarın 1 gün süreyle eğitime ara verilmesi kararlaştırıldı. Dün geceden bu yana kent genelinde etkili olan kar yağışının sürmesi durumunda, tatil süresinin uzayabileceği belirtildi. 
     
-Bolu- 
     
Bolu'da yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle, Dörtdivan ve Gerede'de ilk ve orta dereceli okullarda yarın eğitim öğretime bir gün ara verilmesi kararlaştırıldı. Kent genelinde dün başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışının yoğunluğunu arttırması durumunda, tatil süresinin uzayabileceği belirtildi. 
     
-Çankırı- 
     
Çankırı'nın Çerkeş, Şabanözü, Bayramören ve Atkaracalar ilçelerinde kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün verildi. 
    
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, devam eden yoğun kar yağışının ulaşımı olumsuz etkilemesinden dolayı söz konusu ilçe merkezleri, bağlı belde ve köylerdeki okul öncesi eğitim kurumları, ilköğretim ve ortaöğretim kurumları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitime yarın ara verilmesine karar verildi. 
     
-Bursa- 
     
Bursa'da, İnegöl'den sonra Harmancık ilçesinde de ilk ve orta dereceli okullarda yarın eğitime ara verilmesi kararlaştırıldı. 
    
Bugün gece saatlerinde başlayan ve halen etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle Harmancık ilçe merkezinde kar kalınlığı 20, daha yükseklerde kalan köylerinde ise 30 santimetreyi aştı. 
    
Olumsuz hava şartlarının, bölgede ulaşımı aksatmaya devam ettiği bildirildi. 
    
Harmancık Kaymakamı Veysel Osmanoğlu, AA muhabirine, kar yağışının yaşamı olumsuz etkilemesi nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime yarın için ara verdiklerini söyledi.