Ankara ve İzmir yine karıştı

Ankara’nın Kızılay Meydanı’nda sakin başlayan günün ardından öğleden sonra tekrar bir araya gelen kalabalık grup ile polis arasında yine olaylar çıktı

Ankara ve İzmir yine karıştı
02 Haziran 2013 Pazar 16:42 tarihinde eklendi, 2.113 kez okundu.

Ankara’nın Kızılay Meydanı’nda sakin başlayan günün ardından öğleden sonra tekrar bir araya gelen kalabalık grup ile polis arasında yine olaylar çıktı.

Taksim Gezi Parkı için bugün öğle sonrası CHP ve İşçi Partililerin çoğunlukta olduğu kalabalık, yeniden Kızılay Güvenpark civarında toplandı. Göstericiler, uzak noktada bulunan polis ekiplerine taş ve içi su dolu pet şişelerle saldırdı. Polis, bunun üzerine eylemcileri dağıtmak için müdahalede bulundu. Olaylar devam ediyor.
 

İZMİR'DE PROTESTOCULARA SERT MÜDAHALE

İzmir’de Taksim Gezi Park’ta yapılacak düzenlemeyi protesto etmek amacıyla sosyal medyada örgütlenen gruplar bugün de, Gündoğdu Meydanı’nda toplandı. Meydandan ayrılan kalabalık bir grup, Alsancak’tan yürüyerek Basmane Meydanı’nda bulunan AK Parti İlçe Başkanlığı’na geldi. Polisin dağılın ikazına uymayarak parti binasını taş yağmuruna tutan gruba gazla karşılık verildi.

Aralarında küçük yaşta çocukların da bulunduğu grup dağılarak kaçıştı. Polis kaçan grupları takip etti. Kaçan gruplar tekrar Gündoğdu Meydanı’nda toplanan kalabalığa karıştı. Polisin kaçanları Gündoğru Meydanı’na kadar takip etmesi nedeniyle gerginlik bir süre arttı. Meydandakiler, Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ve polislere taş, sopa ve bira şişeleri attı. Polis de gruba gaz ve suyla müdahale etti.

Kısa süren müdahalenin ardından gerginliğin artmaması için polis, Gündoğdu Meydanı’ndan uzaklaştı. Grupların meydanda bekleyişi sürüyor.

Ajanslar