Ankara'da film platoları kurulacak

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Ankara’nın tanıtımına katkı için film platoları kurulmasına karar verildi. Meclis’te ayrıca Başkent’in ana güzergahlarındaki tabela kirliliğine son verilmesi de üyelerin “evet” oyuyla karar bağlandı.

Ankarada film platoları kurulacak
19 Kasım 2011 Cumartesi 14:53 tarihinde eklendi, 1.264 kez okundu.

 

Meclis Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez başkanlığında toplanan Belediye Meclisi’nde, Çevre ve Sağlık Komisyonu tarafından hazırlanan, "Trafiğin yoğun olduğu ana güzergahlardaki tabela kirliliğine çözüm bulunabilirliğinin araştırılarak, gereğinin yapılması için Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı’nın görevlendirilmesi" raporu meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.
 
FİLM PLATOLARI KURULMASI İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLIYOR   
 
Başkent turizminin canlandırılmasına ve tanıtımına yönelik olarak Belediye Meclisi’nde alınan bir diğer karar da Ankara’da film platolarının kurulması imkanlarının araştırılmasına yönelik oldu. Meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edilen Sosyal İşler Komisyonu Raporu’nda söz konusu çalışmanın ardından gereğinin yapılması görevi ise Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı’na verildi. Yine Başkent Ankara’nın turizminin canlandırılmasına yönelik olarak alınan bir başka karar da tanıtım için tarihi mekanların bulunduğu semt veya mekanlar ile yerleşim güzergahlarına resimli tabelalar ile maket çalışmaları yapılması oldu. Belediye Meclisi’nde Başkent Ankara’nın daha modern ve örnek bir kent olmasına yönelik olarak ihtiyaçlar doğrultusunda alınan diğer bazı kararlar şöyle: 
 
-Eryaman’daki Ankara’nın tarihini yansıtacak Ankara Evi’nin, çevre düzenlemesi ile birlikte, kafe, çay bahçesi ve çocuk oyun alanı yapılarak bölge halkının hizmetine sunulması,
 
-İstanbul Yolu üzerinde yer alan TOKİ bloklarının karşısında bulunan ve Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan yeşil alanın, bölgede artan konut ve nüfus oranı sebebi ile park olarak değerlendirilmek üzere gerekli çevre düzenlemesinin yapılması ve bölge halkının hizmetine sunulması,