Ankara'da gizli görüşme

ABD, İngiltere, Türkiye ve Katar’dan yetkililer, Suriye’de güçleri giderek artan İslamcı gruplarla Ankara'da bir araya geldi. Gizli toplantıya El Kaide bağlantılı örgütler katılmadı.

Ankarada gizli görüşme
05 Aralık 2013 Perşembe 13:48 tarihinde eklendi, 1.257 kez okundu.
İngiliz Daily Telegraph gazetesi, İngiltere, ABD, Katar ve Türkiye'den yetkililerin Ankara'da Suriyeli İslamcı gruplarla bir araya gelip ilk kez yüz yüze görüşmelerde bulunduklarını yazdı.
 
İngiliz gazetesi görüşmeyi Türkiye ve Katar'ın organize ettiğini belirtti.
 
Ankara'daki görüşmenin geçen ay "İslami Cephe" adı altında birleşen en etkili muhalif gruplarla yapıldığı ifade edildi. El Kaide bağlantılı örgütler ise görüşmede yer almadı.
 
İngiliz gazeteye bilgi veren Batılı kaynaklara göre, görüşmede yeralan ülkeler El Kaide ile bağlantılı olmayan bu İslamcı gruplarla Özgür Suriye Ordusu'nun işbirliği yapmasını istedi.
 
Özgür Suriye Ordusu komutanı Selim İdris'in de, El Kaide bağlantısı olmayan İslamcı militanları kendi grubuna dahil etmek istediği belirtildi.
 
Batılı ülkeler, Suriye’de El Kaide bağlantılı örgütlerin güçlenmesinden ve birçok bölgede kontrolü ele geçirmesinden endişe duyuyor.

NTV