Ankaragücü'ne haciz şoku

Maddi sıkıntılarla boğuşan Ankaragücü'nün spor malzemeleri, kulübün bir firmaya olan 650 bin TL'lik borcu nedeniyle haczedildi.

Ankaragücüne haciz şoku
14 Mart 2012 Çarşamba 20:05 tarihinde eklendi, 1.044 kez okundu.

Sarı-lacivertli kulübün borcu nedeniyle Beştepe Tesisleri'ne gelen icra memurları, futbolcuların kaldığı binanın üst katındaki depoda bulunan çok sayıda spor malzemesine el koydu. İcra memurları, tek tek saydıkları 25 adet spor ayakkabısı, 10 adet kamp çantası, 40 adet tişört, 32 adet maç forması ile kulüp ürünlerinin satıldığı mağaza için hazırlanan 444 adet atkı, 37 adet çakmaklı kalem seti, 434 adet kol saati ve 26 adet kristal kalem setini, kulübün borcuna karşılık haczetti. Malzemeler bir kamyonete yüklenerek yediemin deposuna götürüldü. 
    
Bu arada, haciz işlemleri sırasında tesislerde bulunan teknik heyet ve futbolcuların büyük üzüntü yaşadıkları görüldü. 
    
Ankaragücü Genel Menajeri Hikmet Hancıoğlu, AA muhabirine, çok üzücü bir durumla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, bunun kulübe karşı yapılmış bir ''linç'' girişimi olduğunu savundu. 
    
Kulübe, Ahmet Gökçek yönetiminde mali asbaşkan olarak görev yapan Ayhan Atalay'ın kardeşine ait bir kağıtçılık firmasından haciz geldiğini ifade eden Hancıoğlu, şöyle konuştu: 
    
''Bu kağıtçılık firması tarafından, spor malzemelerimizi karşılayan firmaya 650 bin TL tutarında 13 adet 50'şer bin TL'lik çek verilmiş. Aslında bunlar zamanı gelmeyen çeklerdi. Kağıtçılık firması spor malzemesi sağlayan firmaya ödemesini yapmış. Bizden tahsil edemeyince de haciz yoluna başvurmuş. 102 yıllık Ankaragücü Kulübü bu tür olaylar yüzünden ne hale geldi, herkes gördü. Sümen takımından spor ayakkabısına, maç formasına kadar depomuzda bulunan tüm malzemelere el konuldu. Büyük üzüntü içindeyiz.'' 
    
Hikmet Hancıoğlu, tüm yaşananlara rağmen Ankaragücü Kulübü'nün bu süreçten daha da güçlenerek çıkacağını da öne sürdü.