Ankaragücü'nün yeni başkanı Mehmet Yiğiner

Başkent Ankara'nın 103 yıllık kulübü Ankaragücü'nün yeni başkanı Mehmet Yiğiner oldu.

Ankaragücünün yeni başkanı Mehmet Yiğiner
13 Ocak 2013 Pazar 17:35 tarihinde eklendi.

 

Tandoğan Tesisleri'ndeki Ankaragücü Olağanüstü Genel Kurulu'nda bin 282 delegeden 480'inin oyunu alan Mehmet Yiğiner 45. başkan seçildi. 
 
Ankaragücü delegeleri, kulübün 45. başkanını seçmek için sandık başına gitti. Son 14 ayda 3 kongre yapan, 6 başkan çıkaran Ankaragücü’nün olağanüstü kongresinde divan kurulu başkanlığına Zekeriya Murat seçildi. Genel kurulda yapılan tüzük değişikliğiyle Cemal Aydın'ın onursal başkanlığı oybirliğiyle kaldırıldı. Tek adaylı girilen kongrede daha sonra Ankaragücü başkan adayı Mehmet Yiğiner kürsüye gelerek bir konuşma yaptı.
 
Ankaragücü'nün düştüğü bu duruma üzüldüklerini ifade eden Yiğiner, tek ihtiyaçlarının birlik ve beraberlik olduğunu ifade etti. Birilerinin kulübün kapanmasını istediğini öne süren Yiğiner, "Kulübün borcu var ama korkulacak bir şeyi yok. Beşiktaş'ın, Fenerbahçe'nin, Galatasaray'ın bizden 4-5 kat borcu var." dedi. Yiğiner, kulübün acil olarak 2 milyon 300 bin liraya ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, "Biz Ankaragücü olarak büyük bir camia olarak bunu sağlayamıyorsak, benim, belediye başkanlarının, bürokratların ayıbıdır. Ankaragücü'ne kimse üvey evlat muamelesi çekmeyi denemesin. Biz bu yükün altından kalkarız. Taraftarların arasına provakatörler sokuyorlar. Bizim taraflarlarımız heyecanları ile yüreği ile ayağa kaldıracak güçtedir. Arkadaşlar ile istişare ettik. '2-3 milyon lira kaynak lazım' dedik. Çok iş adamlarına gittik. Başkan olun biz destek olalım dedik. Yine destek olalım dedik. Kimse yanaşmadı. Bu durumda bırakıp kaçmak, Ankaragücünü kaderine terk etmek ne bize ne de sizlere yakışır. Ankaragücü teslim olmamalı. Teslim olacaksak da mücadele ederek teslim olalım. Biz hesabımızı kitabımızı yaptık. Bu kulüp ayağa kaldar. Transfer yasağı kalkar kalkmaz en kötü 2. Lige düşer. Kimse aklından geçirmesin kapısına kilit vurulmayacaktır. Bizler bu kulübü düştüğü bu durumda, kısa ya da uzun vadede hep birlikte kurtaracağız. Ankaragücü'nü düştüğü durumdan kurtarıp Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk için mücadele etmeye söz veriyorsanız, hep beraber mücadele edeceğiz. Kırılma, ayrılma, ayrışma zamanı değil." diye konuştu. 
 
YİĞİNER 480 OYLA BAŞKAN SEÇİLDİ
 
Konuşmaların ardından yapılan oylama sonrasında bin 282 delegeden 480'ninin oyunu alan Mehmet Yiğiner başkan seçildi. 10 sandıkta toplanan oylar, sandıkların açılmasının ardından sayılmaya başlandı. Aynı zamanda Ankara Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (ANKESOB)'nin de başkanlığını yürüten Yiğiner, oy kullanan 480 delegeden tamamının oyunu alarak, 103 yıllık kulübün 45. başkanı oldu. 
 
Mehmet Yiğiner'in başkanlığındaki yönetim kurulu, denetim kurulu ve disiplin kurulu şu isimlerden oluştu: Yönetim Kurulu: Atilla Süslü, Metin Akyüz, Kemal Muratoğlu, Bülent Şükrü Tanyeli, Nuri Muhammet Yaman, Fatih Mert, Hakan Bilgin, Ertan Şahin, Tamer Acar, Şaban Uğur Deveci, Bekir Çakan, Ercan Soydaş, Hasan Bilgili, Gürkan Büyükkaralı, Abdullah Karaata, Önder Akdoğan, İsmail Atasoy, Zekerya Murat.
 
Denetim Kurulu: İbrahim Erdinç Ünal, Ziyarettin Üçpınar, Fatih Öztürk. 
 
Disiplin Kurulu: Hayri Çağatay Cengiz, Hilmi Yaman, Naim Öztürk, Ömer Yılmaz, Tunçay Elmadağlı, Berat Çakır, Sedat Öztürk.

CİHAN