Annan BMGK'ya brifing verdi

Cenevre'de bulunan BM-Arap Birliği Özel Temsilcisi Kofi Annan, BM Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) video konferans yoluyla Suriye'deki misyonuna ilişkin bilgi verdi.

Annan BMGKya brifing verdi
16 Mart 2012 Cuma 19:42 tarihinde eklendi, 1.117 kez okundu.

Basına kapalı yapılan danışma toplantısının ardından gazetecilere açıklama yapan İngiltere'nin BM Daimi Temsilcisi Mark Lyall Grant, BMGK'nın Kofi Annan'a tam destek verdiğini söyledi. 
    
Grant şu aşamada Kofi Annan'ın söyledikleriyle ilgili bilgi veremeyeceğini söyleyerek, BMGK'nın Suriye konusunda yeni bir karar tasarısı hazırlanması konusundaki görüşmelerinin ise devam ettiğini belirtti. 
    
Suriye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Beşşar Caferi ise yaptığı açıklamada, ''Suriye hükümeti, Annan misyonunun başarılı olması için güvence vermektedir'' dedi. 
    
Kofi Annan'ın, Suriye hükümetinin kendisiyle işbirliği yaptığını bildirdiğini de savunan Caferi, ''Şam Pazar günü BM teknik müzakere heyetini beklemektedir'' dedi. 
    
Annan'ın BMGK'ya brifing vermesinin ardından Cenevre'de gazetecilere yaptığı açıklamada, bunu doğruladığı, teknik bir heyetin Pazar günü Şam'da Suriye hükümeti yetkilileriyle görüşme yapacağını söylediği bildirildi. 
    
Annan'ın görüşmeler olumluya giderse Şam'a yeniden gitmeye hazır olduğunu ifade ettiği de kaydedildi. 
    
Cenevre'de açıklama yapan Annan'ın Suriye'deki durumun büyümesi halinde tüm bölgeyi etkileyebileceğini, bu kapsamda Libya'daki krizden daha büyük ve karmaşık etkilerinin olabileceğini söylediği bildirildi. 
    
Bu arada, resmi Sana ajansının bildirdiğine göre, Suriye makamları, uluslararası özel temsilci Kofi Annan'ın, ülkedeki şiddetin durdurulmasını sağlayacak bir gözlem mekanizması oluşturulması amacıyla Şam'a bir heyet gönderilmesi önerisini memnuniyetle karşıladılar. 
    
Suriye Dışişleri Bakanlığı ise Güvenlik Konseyi'ne Şam yönetiminin Annan ile işbirliği yapacağını, ancak operasyonların devam edeceğini söyledi.