Anne-babalara Malala mesajı

Angelina Jolie Taliban tarafından vurulan Pakistanlı çocuk aktivist Malala Yusufzay’la ilgili yazdığı makalede bütün ebeveynlerin Malala’nın hikayesini çocuklarıyla paylaşması gerektiğini söyledi.

Anne-babalara Malala mesajı
17 Ekim 2012 Çarşamba 14:28 tarihinde eklendi, 1.322 kez okundu.

Hollywood’un ünlü oyuncusu Angelina Jolie eğitimi destekleyen yazılar yazdığı için Taliban tarafından kafasından vurularak ağır yaralanan 14 yaşındaki Pakistanlı Malala Yusufzay’ın hikayesiyle ilgili yorumlarını yazdığı makalesinde okuyucularıyla paylaştı.

 
Jolie yazısında Malala’ya ne olduğunu çocuklarına anlattığını ve konuyla ilgili olarak onların fikirlerini aldığını söyledi.
 
Jolie Daily Beast adlı sitede yayınlanan yazısında yaşadığı deneyimi şu sözlerle anlattı: “Çocuklarım yaşananları duyduklarında tek suçu okula gitmek istemek olan bir çocuğun neden öldürülmek istendiğini anlayamadılar.
 
8 yaşındaki oğlum Pax Malala’nın heykelinin dikilmesi gerektiğini söylerken 6 yaşındaki kızım Shiloh Malala’nın evcil hayvanları olup olmadığını sordu ve sonra da Malala ölürse onlara kimin bakacağını merak etti.
 
Ertesi gün gazetelerde Pakistan’da Malala’yı destekleyen diğer çocukların fotoğrafları vardı. Pax onları da öldürebileceklerini söyleyince ona ‘Bu tehlikenin farkındalar, Malala Pakistanlılara eğitimin önemini hatırlattı ve onları etkiledi’ dedim.
 
Durumu anlamaya çalışan çocuklarım daha sonra bana “Neden o adamlar Malala’yı öldürmeye çalıştı?” diye sordular. Onlara ‘çünkü eğitim çok güçlü bir olgu’ şeklinde bir cevap verdim.”
 
Malala’nın tedavisine İngiltere’nin Birmingham kentindeki Kraliçe Elizabeth hastanesinde devam ediliyor.

NTV