Anne korunamadı ama...

Anne korunamadı ama üç çocuğuna devlet el uzattı, Sosyal Hizmetler hareket geçti

Anne korunamadı ama...
28 Aralık 2010 Salı 08:55 tarihinde eklendi.

 

Mahkemeden istediği koruma çıkmadığı için boşandığı eşi tarafından öldürülen Ayşe Paşalı’nın çocuklarına devlet sahip çıkmaya karar verdi. Ankara Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, VATAN’ın konuya ilişkin haberini ihbar kabul ederek, Paşalı’nın 3 kız çocuğuna devlet desteği verilmesi için harekete geçti. Ayşe Paşalı, kendisine şiddet uygulayan, döven, hatta tecavüz eden eşinden boşandı ama yine de kendini kurtaramadı. Paşalı tehditlerine devam eden eski kocasına karşı mahkemeye başvurarak koruma talep etti, savcılığa da suç duyurusunda bulundu. Ancak gerekli önlemler alınmadı ve eski kocası İskender Yetkin tarafından bıçaklanarak öldürüldü.
 
Paşalı’nın dramına ilişkin haberler gazetelerde, televizyonlarda yayınlandı ama devlet anneleri öldürülen, babaları da hapse giren 3 kız çocuğu için günlerce harekete geçmedi.
 
Yetkililer, köyden gelen anneannelerinin bakmaya başladığı Paşalı’nın kızları Burcu (21), Hilal Yağmur (11) ve Buse Gül’ün (15) maddi - manevi ihtiyaçlarının belirlenmesi için aileyle görüşmeler yaparak desteğin niteliğini belirleyecekler.
 
“Mekanizmada sorun var”
 
Paşalı ailesinin avukatı Tatar, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün devreye girmesinin olumlu bir adım olduğunu ancak çok geç kalındığını belirterek, “Mekanizmada sorun var. Bu olay bir Avrupa ülkesinde olsaydı, devlet hemen devreye girerdi. Cinayeti sonuçta bu devletin kolluk güçleri soruşturdu. Hemen sosyal hizmetler yetkilileri aranıp bilgi verilebilir ve çocuklara destek ilk günden itibaren verilebilirdi. Basında bu konudaki sitemlerimiz yayınlanana kadar hiçbir devlet kurumunun harekete geçmemesi kabul edilemez. Annenin öldürüldüğü ve bunu babanın yaptığı bir olayda, o çocuklara cinayet haberi nasıl verildi? Neden sosyal hizmetler hemen devreye girip bir pedagog görevlendirmedi? Burada sosyal hizmetler görevlilerinin de kusuru yok. Bireysel bir şey değil bu. Devletin bir sistem kurması ve onu işletmesi gerekir” dedi. 

Vatan Gazetesi