Anneler günü bankalara yaradı

Banka kartıyla yapılan Anneler Günü alışverişlerinde bu yıl rekor kırıldı. Anneler Günü alışverişlerinin yoğun olarak yapıldığı 11-13 Mayıs tarihleri arasında yaklaşık 16 milyon adet kartlı işlem gerçekleştirildi.

Anneler günü bankalara yaradı
21 Mayıs 2012 Pazartesi 17:27 tarihinde eklendi.

 

Bankalararası Kart Merkezi (BKM), Anneler Günü'nde yapılan harcamalara ilişkin kredi kartı kullanım verilerini açıkladı. Buna göre, 2012 Anneler Gününde, 2011 rekoru kırılarak yeni bir rekora imza atıldı. Anneler Günü alışverişlerinin yoğun olarak yapıldığı 11-13 Mayıs tarihleri arasında yaklaşık 16 milyon adet kartlı işlem gerçekleştirildi. Bu rakam geçen yıl aynı dönemde 12,3 milyon düzeyindeydi. 
     
E-ticaret işlemlerine bakıldığında ise, geçen yıl 1,4 milyon adet alışveriş yapılan internet sitelerinden bu yıl 1,9 milyon alışveriş gerçekleştirildi. 
     
Hakkari, Ağrı, Mardin, Şırnak ve Sivas'ta, internetten alışverişi yüzde 100'den fazla büyüdü- 
     
Türkiye genelinde en çok internetten alışverişinin yapıldığı şehir yine İstanbul oldu. İstanbul'u başta Ankara ve İzmir olmak üzere diğer büyük iller izledi. İller sıralamasında bu yıl geçmiş yıllara göre Anadolu illerinde internetten yapılan alışveriş dikkat çekti. 
     
İnternetten alışverişte şgnyd 100'ün üstünde büyüme gösteren Hakkari, Ağrı, Mardin, Şırnak, Sivas gibi Anadolu illeri oldu. Geçen yıl 21 Ekim'de yaşadığı depremin yaralarını sarmaya çalışan Van dışında tüm illerimizde işlem adetlerinde artış yaşandı. 
     
nternetten en çok çiçek, daha sonra giyim ve mücevherat alındı- 
     
 Internetten adrese teslim çiçekler yine annelere verilen en özel hediyelerin başında yer aldı. Çiçeğin dışında, son yıllarda popülerliği giderek artan online giyim, aksesuar alışverişlerinin yapıldığı özel alışveriş siteleri ve sanal kuyumcular da annelerine hediye almak isteyenlerin tercih ettiği mecralar oldu. Geçen yıla göre hem giyim hem de mücevherlerin internet üzerinden satışı yüzde 100'ün üzerinde artış kaydetti. 
     
Anneler Günü, Sevgililer Gününü yakalayamadı- 
     
Geçen yıl Anneler Günü'nde yapılan internet üzerindeki alışverişler, Sevgililer Günü'nü geride bırakarak yılın en yüksek işlem adedinin gerçekleştirerek rekor kırmıştı. Bu yıl tablo değişti ve Sevgililer Günü ve öncesindeki 2 gün boyunca yapılan alışveriş 2,2 milyon adetle Anneler Günü'nde yapılan 1,9 milyon adet e-ticaret işlemi sayısını ve öncesindeki günleri geride bıraktı. 
     
Sevgililerden çok annelere mücevher alındı- 

 Bu arada, Anneler Günü'nde internetten, Sevgililer Günü'nde alınandan daha fazla mücevher alındı. 1,9 milyon adet e-ticaret işleminin gerçekleştirildiği Anneler Günü ve öncesindeki 2 günde, sanal kuyumculardan 7 binin üzerinde alışveriş yapılarak Sevgililer Günü'ndeki yaklaşık 6 bin 700 adet alışverişin üzerine çıkıldı.