Anneler Günü’nün galibi cep telefonları

Anneler Günü’nde toplam 839 ürün için ilan veren bilişim marketleri ve hipermarketler, promosyon çalışmalarının karşılığını aldı

Anneler Gününün galibi cep telefonları
20 Mayıs 2013 Pazartesi 17:39 tarihinde eklendi.

OPR Araştırma Hizmetleri şirketinin lisanslı bir ürünü olan SPV© - Smart Promo View©, perakende sektörünün Anneler Günü’ne yönelik basılı promosyon faaliyetlerini araştırdı. Nisan ayının son haftasından 12 Mayıs’a kadar geçen süreyi kapsayan araştırmada Anneler Günü temalı 65 basılı promosyon yayımlandığı belirlendi. Perakende sektörünün 23’ü broşür, 42’si ise gazete olmak üzere toplam 839 ürün ilanı verdiği bu günde tüketiciler, bilişim marketleri ve hipermarketlere akın etti. 50 ayrı model için 134 ilanın verildiği cep telefonları promosyon şampiyonu oldu. Cep telefonları için uygulanan indirim oranının yüzde 19,2, fiyatının 759 TL olduğu belirlendi.

839 ilanın yüzde 32’sini küçük ev aletleri kategorisi oluştururken, onu yüzde 25 ile telekom takip ediyor. Ürün grubu temel alındığında yüzde 16 ile cep telefonu en büyük payı alıyor, ardından yüzde 12 ile televizyon, yüzde 10 ile elektrikli süpürge geliyor.

TEKNOSA BASILI PROMOSYONDA EN AKTİF BİLİŞİM MARKETİ

Bilişim marketleri ve hipermarketler içinde en fazla basılı promosyonu yüzde 27 ile Teknosa yapıyor. Onu yüzde 14 ile Bimeks ve yüzde 13 ile CarrefourSA izliyor. Basılı promosyonlarda en büyük ortalama indirim oranı yüzde 32,7 ile Teknosa’da görülüyor.

Markalar temel alındığında basılı promosyonlarda en büyük payı Samsung’un aldığı gözleniyor. Cep telefonu ve televizyon ürün gruplarında öne çıkan Samsung’un payı yüzde 21. Samsung’un hemen ensesinde olan Philips’in ise toplamda yüzde 9 payı bulunuyor. Küçük ev aletlerinde payı yüzde 23 olan markanın hemen arkasından Arzum ve Fakir var.


CİHAN