‘Annelere aspirin öğütler’

Muş Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na bağlı Aile Destek Merkezi’nin davetlisi olarak Muş’a gelen Eğitimci-Yazar Ahmet Çağlayan, ‘Anne ve anne adaylarına aspirin öğütler’ adlı seminer verdi.

Annelere aspirin öğütler
27 Aralık 2013 Cuma 16:09 tarihinde eklendi, 1.143 kez okundu.

İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü’ne bağlı Gençlik Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen seminere Aile Destek Merkezi Koordinatörü Hasibe Aktı ve çok sayıda Muşlu kadın katıldı. Aile yapısı, ailede çocukların yetiştirilmesi gibi detaylı bilgiler veren Eğitimci-Yazar Ahmet Çağlayan, çocuk eğitiminde annenin rolü üzerinde durarak birçok tavsiyelerde bulundu. Seminerde sonra gazetecilere açıklama yapan Çağlayan, ailenin toplumun en büyük ahlak okulu olduğunu söyledi.
    
    İçinde bulunulan toplumun yozlaştığı ve dejenere olduğunu ifade eden Çağlayan, şunları söyledi: “Bugün ADEM’in davetlisi olarak Muş’a geldim. Muş’ta annelerimize yönelik aspirin öğütlerle ilgili meslek hayatımızda okuduklarımızı, öğrendiklerimizi, düşündüklerimizi, yaptıklarımızı ve yaşadıklarımızı onlarla paylaştık. Anneler toplumun ve ailenin kutup yıldızı onlarla ilgili söylenecek söz çok anlamlı, nitelikli ve çok ta her zaman için hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olmalı. Bu değerleri meslek hayatımızda edindiğimiz tecrübelere dayanarak çocuk eğitiminde yaşanan olumsuzlukları örneklendirerek annelerin günümüzde yaşadığımız ülkede annelerin davranışları ile ilgili olumlu olumsuz örneklemeleri getirerek çocuk eğitiminde annenin rolünü işlemeye çalıştık. Ben Muş’taki annelerin bu konuda çok profesyonel, çok donanımlı ve duyarlı olduklarına inanıyorum. Annelerle ilgili bu çalışmaları düzenleyen yetkililere de teşekkür ediyoruz. Gündeme taşınması gereken temel ögelerden biri aile ortamındaki değerlerin yeniden inşası için yeniden çaba sarf edilmeli ve gayret edilmelidir. Aile toplumun en büyük ahlak okuludur. Bu ahlak okulunun işlevlerini aktif olarak sorumluluklarını ve yapılması gereken nitelikleri masaya yatırdığımız vakit içinde bulunduğumuz toplumun yozlaştığı dejenere olduğu ve birçok olumsuzlun yaşandığı gözlemlenerek hesaplandırıldığı vakit ailenin ne kadar önemli bir kurum olduğunu görürüz.”

    Muş Aile Destek Merkezi’nin ilk defa bir seminer düzenlediğini ifade eden Aile Destek Merkezi Koordinatörü Hasibe Aktı ise “Muş ADEM’in ilk seminerini düzenledik. Sayın Ahmet Çağlayan Hocamız çok güzel bir seminerde bulundu. Malum en büyük sıkıntımız anne ilk muallim, ilk mektep yeridir. İş nesilden çocuklardan başlarsa inşallah daha geniş ve güzel yerlere doğru gider. Ama ilk seminerimiz bundan sonrada inşallah 15 günde bir tekrarında seminerlerin devam ettirmeyi düşünüyoruz. Yine eğitimci yazarlarımız, yine psikolog ve doktorlarımız bu konularla bizi bilgilendireceklerdir.” diye konuştu. 


CİHAN