'Annemi öldürdüm, beni idam edin'

MUĞLA'da lise öğrencisi olan oğlu 17 yaşındaki Mehmet Altaş'ın, pompalı tüfekle başına bir el ateş ederek öldürdüğü ev kadını 35 yaşındaki Zübeyde Altaş, gözyaşları içinde toprağa verildi. Cinayetten sonra sokağa çıkarak 'Annemi öldürdüm, beni idam edin' diye bağırdığı öne sürülen M.A.'nın derslerinde başarısız olduğu ortaya çıktı.

Annemi öldürdüm, beni idam edin
29 Ocak 2015 Perşembe 17:10 tarihinde eklendi.
Olay dün akşam Kötekli Mahallesi 263. Sokak'taki Altaş Ailesi'nin oturduğu evde meydana geldi. Çarşıda gün boyu arkadaşları ile birlikte eğlenen Muğla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12'nci sınıf öğrencisi M.A., akşam saat 21.00 sıralarında eve döndü. M.A. ile annesi Zübeyde Altaş arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma çıktı. M.A., tartışmanın uzaması üzerine o sırada evde bulunmayan ve çalıştığı marangozhanede olan babası 40 yaşındaki Özay Altaş'a ait ruhsatlı av tüfeğini aldı.
 
Oğlunun kendisini vurmasından korkan Zübeyde Altaş, panikle dışarı çıkıp, hemen yandaki binada oturan kayınvalidesi Hörü Altaş'ın evine ve "Kapıyı aç oğlum beni öldürecek" diye bağırdı. Ancak, evde kimsenin olmaması nedeniyle kapıyı açan olmadı.
 
Gözü dönen M.A, peşinden koşup geldiği annesi kapıyı açmaya çalışırken başına pompalı tüfekle bir el ateş ederek öldürdü.
 
Silah sesi üzerine eve koşup gelen komşuları Zübeyde Altaş'ı kanlar içinde bulup, durumu sağlık ve jandarma ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde genç kadının hayatını kaybettiği belirlendi. Ev kadını Zübeyde Altaş'ın cesedi savcının incelemesinin ardından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Sokakta 'Annemi öldürdüm, beni idam edin' diye bağırdığı öne sürülen liseli M.A.'da polis tarafından gözaltına alındı.
 
CENAZE TÖRENİNDE GÖZYAŞI
Oğlu tarafından öldürülen Zübeyde Altaş'ın cenazesi yakınları tarafından bugün hastane morgundan alınarak Hacı Araplar Camisi'ne getirildi. Genç kadının cenazesi ikindide kılınan namazının ardından, Akçaova Mahalle Mezarlığı'nda toprağa verildi. Menteşe Belediye Başkanı CHP'li Bahattin Gümüş de katıldığı cenaze töreninde talihsiz kadının eşi Özay Altaş ile diğer yakınları ayakta güçlükle durabildi.
 
Anne katili olan liseli M.A.'nın poliste susma hakkını kullandığı öğrenilirken, işlemleri ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi. M.A.'nın derslerinde de başarısız olduğu çok sayıda zayıfı bulunduğu öğrenildi.