Annesini ölünce görebilecek

Albay Dursun Çiçek'in hasta annesini görmek için verdiği dilekçe mahkeme heyeti tarafından reddedildi

Annesini ölünce görebilecek
02 Şubat 2012 Perşembe 11:35 tarihinde eklendi.

Orgeneral Bilgin Balanlı, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan ve Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Abdullah Can Erenoğlu'nun da aralarında bulunduğu 249'u tutuklu 365 sanıklı davanın 70. duruşması başladı.
    
İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda yapılan duruşmaya, Bilgin Balanlı, Halil İbrahim Fırtına, Özden Örnek, Çetin Doğan ve MHP'den milletvekili seçilen emekli Korgeneral Engin Alan'ın da aralarında bulunduğu tutuklu 168 sanık katıldı.
    
Tutuklu 81 sanık ile hakkında yakalama kararı bulunan emekli Orgeneral Ergin Saygun'un katılmadığı duruşmada, 52 tutuksuz sanık hazır bulundu.
    
İkinci "Ergenekon" davası kapsamında tutuklu yargılanan bu davanın tutuksuz sanığı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün de aralarında bulunduğu 63 tutuksuz sanık ise duruşmaya gelmedi.
    
Mahkeme Heyeti Başkanı Ömer Diken, tutuklu sanıklardan emekli Albay Dursun Çiçek'in 31 Ocak'ta mahkemeye dilekçe sunduğunu, hasta olan annesini ziyaret etmek için gerekli iznin verilmesini istediğini hatırlattı.
    
Başkan Diken, bu talebi değerlendirdiklerini ifade ederek, yasaya göre tutukluların ailesi ve birinci dereceden yakınlarının ölümü halinde izin verildiğini söyledi. Yasaya göre, rahatsızlık durumunda bir izin verilmediğini dile getiren Diken, bu gerekçeyle Çiçek'in talebinin reddedildiğini açıkladı.
    
Diken, bunun üzerine söz almak isteyen Çiçek'e "Biz yasaları aşamayız. Cezaevinden çıkarmak bizim takdirimizde değil. TBMM'de bu yönde bir çalışma olduğunu basından duyduk. Böyle bir yasa çıkarsa, hastanın rahatsızlığına ilişkin verilen rapor üzerine de mahkeme talebi değerlendirir" dedi.
    
Duruşma, tutuklu sanıkların savunmalarının alınmasıyla devam ediyor.