Annesinin hayatını kurtardı

Doğum yaptığı sırada beyninde tümör olduğu anlaşaılan ve 6 yıl sonra doktorlardan tümörün tamamen yok edildiği bilgisini alan kadın 6 yaşındaki kızının hayatını kurtardığını belirtiyor.

Annesinin hayatını kurtardı
25 Kasım 2014 Salı 14:37 tarihinde eklendi.
Senelerdir çektiği kronik baş ağrılarını gözardı eden İngiliz kadın, doğum yaptığı sırada beyninde tümör olduğunu öğrendi.
 
Erken teşhis sayesinde ölümcül rahatsızlıktan kurtulan Debra Gotch, hamile kalmasaydı doktorların kendisine erken teşhis koyamayacağını iddia ediyor ve tümörden kızı sayesinde kurtulduğunu belirtiyor.
 
Doğumu gerçekleştiren doktorların şans eseri farkettikleri tümörü almak için acilen yeni bir ameliyata aldıkları Gotch, kızı Sophie’yi 6 yıl önce doğurdu. Doğumdan sonra tetkiklere devam eden doktorlar, tümörün metastaz yapmayacağını açıklayarak 44 yaşındaki kadına müjdeli haberi verdi.
 
Beynindeki tümör şans eseri fark edilen ve bu sayede yaşama tutunan Gotch, bir süredir devletin sağlık personeline erken teşhis koyabilmeleri için daha çok eğitim vermesini sağlamak adına kampanyalar yürütüyor.