Anneye çocuğuna eziyetten 3 yıl

Ceyhan ilçesinde, Nisan ayında 6 yaşındaki Ali E'nin vücudunda darp izleri ve sigara yanıkları olduğu halde polis merkezine sığınması üzerine açılan davada mahkeme, anne Halime E'yi (42) “Çocuğa karşı eziyet” suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı.

Anneye çocuğuna eziyetten 3 yıl
04 Ekim 2012 Perşembe 14:41 tarihinde eklendi.

 

Ceyhan 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına tutuklu sanık Halime E. katıldı. 
 
Sanık avukatı Ahmet Karahan savunmasında, müvekkilinin önceki yıllarda yaklaşık 2 yıl psikolojik tedavi gördüğünü, akli dengesinin yerinde olmadığını belirterek, beraat istedi.
 
Mahkeme heyeti ise Adana Ekrem Tok Ruh ve Sinir Hastanesi'nden gönderilen raporda sanığın “Akli dengesinin yerinde olduğunun” bildirildiğini belirterek avukatın istemini reddetti.
 
Mahkeme heyeti daha sonra, sanığa TCK'nın 96. Maddesi uyarınca “Çocuğa karşı eziyet” suçundan 4 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme, sanığın duruşmalardaki “iyi halini” göz önüne alarak cezayı 3 yıl 4 aya indirdi.
 
Aynı davada tutuksuz yargılanan Halime E'nin birlikte yaşadığı erkek arkadaşı Ömer T. (31) ise delil yetersizliğinden beraat etti.
 
Olay
 
Ceyhan'da 6 Nisan 2012'de yaşanan olayda, 6 yaşındaki Ali E, gece yarısı Gaziosmanpaşa Polis Merkezi önünde görevli polis memuru tarafından fark edilmiş, daha sonra yapılan incelemede çocuğun vücudunda darp ve sigara yanığı izleriyle kesikler tespit edilmişti.
 
Asayiş Büro Amirliği ekiplerinin çalışmaları sonucu yakalanan anne ile birlikte yaşadığı erkek arkadaşı Ömer T. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmış, avukatların yaptığı itiraz sonucu Ömer T, 1 hafta sonra serbest bırakılmıştı.
 
Olayın hemen ardından Adana'ya gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in yakından ilgilendiği çocuk, Adana Sevgi Evleri Çocuk Yuvası'na yerleştirilmiş ve devlet korumasına alınmıştı.