Anneye mesaj ağlattı

Annesi Ceyla Gölcüklü’nün cenazesinde güçlü görünmeye çalışan 15 yaşındaki Lara Shahnavaz, duygularına daha fazla engel olamadı

Anneye mesaj ağlattı
29 Aralık 2010 Çarşamba 10:46 tarihinde eklendi, 1.089 kez okundu.

 

Genç kız, facebook’taki sayfasında yaşadığı acıyı ilk kez dile getirirken okuyanları gözyaşlarına boğdu...
 
Vatan'ın haberine göre cemiyet hayatının tanınmış ismi Ceyla Gölcüklü’nün pankreas kanserinden yaşamını yitirmesinin ardından tüm gözler 15 yaşındaki kızı Lara Shahnavaz’a çevrilmişti. Annesinin vasiyeti üzerine cenazede hiç ağlamamaya çalışan genç kız eğitimine de ara vermeyerek okuluna düzenli olarak gitmişti. Annesini kaybettikten sonra hissettiklerini yakınlarıyla bile paylaşmayan ve her zaman güçlü görünmeye çalışan Lara sonunda patladı. Facebook’taki sayfasından duygularını dile getiren Lara buraya ilk olarak Türkçesi “Acı hiçbir zaman kaybolmaz, sadece nasıl başa çıkabileceğini öğrenirsin” anlamına gelen ‘The pain never fades away, you just learn how to deal with it’ notunu düştü. Genç kız bu notun ardından sayfasına yine İngilizce olarak yazdığı “Cennetten gel ve beni cehennemden kurtar”(Come down heaven and save me hell) iletisiyle herkesi duygulandırdı. Lara’nın Facebook’taki sayfasına kendini tanımlama köşesine yazıp, koyduğu şiir de dikkat çekti. Şiirin başlığına annesi Gölcüklü’nün doğum tarihi olan 1969’u yazan Lara, ölüm tarihi kısmına ise sonsuzluk işaretini koydu.
 
Ceyla Gölcüklü’nün ölümünün ardından boşandığı eşi Sherry Shahnavaz kızı Lara’nın velayetini almak için mahkemeye başvurmuş ve onu yaşadığı şehir olan Londra’ya götürmek istemişti. Anneanne Tülin Gölcüklü’nün ise ‘O bana kızımdan hatıra’ diyerek buna karşı çıktığı da öne sürülmüştü.
 
CENNETE KADAR YÜRÜRDÜM
İşte Lara’nın İngilizce olarak arkadaşlarıyla paylaştığı o şiir:
 
İf tears could build a stairway
And memories a lane
I’d walk right up to heaven
And bring you home again.
 
Gözyaşları merdivenler inşa etse,
ve hatıralar bir dar sokaksa,
Cennete kadar yürürdüm
Ve seni tekrar eve getirirdim
 
Hürriyet gazetesi'nin haberine göre, pankreas kanseri nedeniyle genç yaşta hayatını kaybeden Ceyla Gölcüklü, eski eşine vasiyet etti: “Kızımızın kontrollerini aksatma!”
 
HASTANE ODASINDA GÖRÜŞME
Ceyla Gölcüklü, hayatını kaybetmeden birkaç gün önce helalleşmek için hastaneye çağırdığı eski eşi şeri Shahnavaz’a kızıyla ilgili bir vasiyet bıraktı. Babasını da kanserden kaybeden Gölcüklü, genetik faktörlerin kanser riskinı artırdığını bildiği için, şahnavaz’dan kızları Lara’nın sağlık kontrollerini aksatmamasını istedi:
 
"KONTROLLERİNİ AKSATMA"
Gölcüklü’nün, şahnavaz’la şu konuşmayı yaptığı öğrenildi: “Kızımı şimdiden en iyi doktorlara götürüp kontrol ettireceğine söz ver. Bütün tetkikleri yaptır. Doktor gözetiminde olsun. Her yıl genel sağlık taraması yaptır. Bunlar benim senden son isteğim.” Bu sözler karşısında gözyaşlarını tutamayan şahnavaz’ın kızını önce bir psikoloğa götürdüğü de gelen haberler arasında.