Anonymous Gezi Parkı için hack'ledi

Anonymous adlı uluslararası hacker grubu ise Ak Parti, Ankara Belediyesi ve Valiliği, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Ankara Emniyet Müdürlüğü, Cumhurbaşkanlığı'nın da bulunduğu kurumların internet siteleri çökertti.

Anonymous Gezi Parkı için hackledi
03 Haziran 2013 Pazartesi 08:58 tarihinde eklendi, 3.410 kez okundu.
ANONYMOUS'TAN GÖSTERİCİLERE DESTEK
 
Taksim Gezi Parkı'nın yıkımına karşı başlatılan eylemlerde, göstericilere karşı polisin şiddete başvurup, biber gazı, basınçlı su kullanması karşı uluslararası tepkiler dün de sürdü. New York'ta Zucotti Park'ta, toplanan bir grup protesto gösterisi düzenlerken Anonymous adlı uluslararası hacker grubu ise Ak Parti, Ankara Belediyesi ve Valiliği, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Ankara Emniyet Müdürlüğü, Cumhurbaşkanlığı'nın da bulunduğu kurumların internet siteleri çökertti.
 
ABD'nin New York kentinde, 'Gezi Parkı' ile dayanışma gösterisi düzenleyen bir grup, Wall Street yakınlarındaki Zucotti Park'ta, polisin göstericilere karşı şiddet kullanmasını protesto etti. Ellerinde, Atatürk posterleri ve Türk Bayrakları ile, 'Söz konusu vatan ise gerisi teferruattır', 'Baskı ve şiddete son', 'Bir ağaç gibi tek ve özgür, bir orman gibi kardeşcesine yaşamak için', 'Istanbul yalnız değil, Gezi parkı yalnız değil', 'Bombalarınız kimyamızı bozamayacak', 'RTE, binlerce çapulcu New York'tayız' yazılı dövizler taşıyan grup, hükümetin istifa etmesini isteyen sloganlar attı. New York polisinin müdahale etmeksizin izlediği protesto gösterisi olaysız sona erdi. Göstericiler, protestolarını Pazartesi günü, New York Başkonsolosluğu'nun önünde sürdüreceklerini açıkladı.
 
HACKERLER İŞ BAŞINDA, SİTELER ÇÖKERTİLDİ
 
Anonymous adlı uluslararası hacker grubunun, hükümete Gezi Parkı protestocularına karşı polisin uyguladığı şiddeti bir an önce durdurması çağrısında bulunmasının ardından, hackerler bugün iş başına geçti. Anonymus grubu, sosyal medyada paylaştığı ve 'Merhaba Türk Hümümeti, biz Anonymous. Günlerdir zorba hükümetlerine karşı barışçıl yollarla başkaldıran Türkiye'deki kardeşlerimizin şiddete maruz kalmalarını, dövülmelerini, panzerlerle ezilmelerini, su ve gaz bombalarıyla vurulmalarını dehşetle izledik. Devrimin merkezi olan Taksim Meydanı'ndan başlayarak, Türkiye'deki tüm şehirler teker teker ayaklandı. Polisin bitmek bilmeyen acımasız saldırılarına rağmen günlerdir yüzbinlerce insan sokaklarda. Binlerce insan tutuklandı. Cuntadan ne farkınız kaldı? Türkiye sözde 'modern' demokrasi, ama Türk Hükümeti Çin yada İran'daki dar görüşlü diktatörler gibi davranıyor. Anonymous bu duruma çok öfkeli. Küresel olarak birleşeceğiz ve Türk Hükümeti'ne diz çöktüreceğiz. Türk Hükümeti'nin tüm internet ve iletişim kanallarına saldıracağız. Halkınıza karşı işlediğiniz suçların bilinmemesi adına sosyal medya ve diğer iletişim yollarını sansürlediniz. Şimdi Anonymous sizi kapatacak ve halkınız sizi iktidardan düşürecek. Geçtiğimiz yılda totaliterliğinizin Mübarek'ten farklı olmadığını gördük. Onun başına gelenleri biliyorsunuz. Kendi halkınıza bunu yapmayın. Akıllı davranıp istifa edin ve bırakın insanlar kendi kaderlerini belirlesinler. Türk halkına, şu an ne kadar karanlık görünse de, kendinizi ne kadar yalnız hissetseniz de, dünyanın sizi izlediğini, Anonymous'un hiç durmadan, size her türlü yardımı sağlamak için uğraştığını, Anonymous'un sizin yanınızda olduğunu bilin. Bu mücadeleye onlar hükmedemeyecek, siz onlara hükmedin. Kararlarınızı siz verin. Otoriteyi sorgulayın. Biz Anonymous'uz. Biz bir orduyuz.' içerikli mesajının yayınlanmasının ardından Ak Parti, Ankara Belediyesi ve Valiliği, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Ankara Emniyet Müdürlüğü, Cumhurbaşkanlığı'nın da bulunduğu kurumların internet siteleri çökertildi. Site çökertme eyleminde, Anonymous, Redhack ve Lulzpirate hacker gruplarının ortak çalıştığı belirtildi. 

DHA