Anonymous uyuşturucu çetesine karşı

Meksika'da bir üyesi sokakta uyuşturucu çetesi tarafından kaçırılan 'hacktivist' grubu Anonymous, çeteyi tehdit etti.

Anonymous uyuşturucu çetesine karşı
01 Kasım 2011 Salı 10:01 tarihinde eklendi.

 

Meksika'da sokak gösterisinde üyelerinden biri uyuşturucu çetesi tarafından kaçırılan Anonymous, kaçırılan arkadaşları sebest bırakılmazsa çetenin tüm bilgilerini açıklayacağını duyurdu. Açıklanacak bilgiler çete için çalışanların isimleri, adresleri ve çeteye yardımcı olan polislerle ilgili bilgileri de içeriyor.
 
Uyuşturucu çetesini tehdit eden Anonymous’un hiçbir silahlı gücü olmaması ve karşısında yer alan Zetas adındaki kartelin binlerce insanın ölümünden sorumlu tutulması durumun ilginçliğini göz önüne seriyor. Hacker grubu tarafından yayınlanan videodaki maskeli Anonymous sözcüsünün cümleleri ciddi olduklarını özetler nitelikte: "Bizden birisini alarak büyük bir yanlış yaptınız, arkadaşımızı derhal serbest bırakın."
 
Yenimedyaduzeni.com'un aktardığı habere göre, takım elbiseli sözcü “Kendimizi silahlarla savunamayız ama onların arabaları, evleri, barları, genelevleri ve sahip oldukları her şeyi onlara karşı kullanabiliriz” diyerek yöntemleri hakkında bilgi veriyor.
 
İspanyolca konuşan sözcünün “Bizim için zor olmayacak çünkü nerede olduklarını biliyoruz.” açıklamasını Meksika aksanı ile yapması da dikkat çekiyor. “Arkadaşımızın salıverilmesini talep ediyoruz, ona bir şey olursa önümüzdeki 5 Kasım sizin için unutulmaz olacak.” diyen maskeli sözcünün 5 Kasım ile özdeşleşen V for Vendetta filmindeki devrimci karakterin maskesini taktığını da belirtmek gerekir.
 
Kaçırılan Anonymous üyesi hakkında bilgi verilmezken, Anonymous’un tehditlerini gerçeğe dönüştürmesi halinde birçok blogger ve Anonymous üyesini kartelin misillemelerine açık hale getireceği istihbarat uzmanları tarafından belirtiliyor.
 
Uyuşturucuyla Mücadele Yönetimi’nin uluslarası operasyonlar eski başkanı Mike Vigil ise Zetas’nın Anonymous’u ciddiye alması gerektiğini söylüyor: "Yaptıkları cesurca bir hareket. İsimleri açıklayarak, kendilerine düşman olarak gördüklerini açıkça belli ettiler ve bunun devamı kesinlikle gelecektir."