Antakya’da, Reyhanlılılara destek eylemi

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen bombalı saldırıların ardından kent halkına destek vermek amacıyla çeşitli sivil toplum örgütlerine bağlı üyeler Antakya’da eylem gerçekleştirdi.

Antakyada, Reyhanlılılara destek eylemi
18 Mayıs 2013 Cumartesi 19:19 tarihinde eklendi, 1.060 kez okundu.

Eylemde, Reyhanlı’da meydana gelen bombalı saldırıda yaralanan mali müşavir İzzet Koldan, yaşananları Reyhanlılara destek vermek amacıyla bir araya gelen kitleye anlattı.

Türk bayrakları, Atatürk posterleri ve üye oldukları sivil toplum örgütlerinin flamalarını taşıyan grup, kentin çeşitli noktalarından sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçerek merkezdeki Saray Caddesi'ne geldi. Yapılan saldırıları kınayan grup zaman zaman hükümet aleyhine de slogan attı.

Protestoların sonuncusu için Saray Caddesi'nde bir araya gelen grubun eyleminde, 11 Mayıs 2013 günü Reyhanlı’da meydana gelen bombalı saldırıda yaralanan mali müşavir İzzet Koldan, hükümeti alınan istihbarata rağmen patlamanın önüne geçememekle suçladı. Aslen Reyhanlılı olarak gerçekleştirilen destek eylemlerinden ötürü büyük bir gurur duyduğunu söyleyen Koldan, "Alevisi, Sunnisiyle Antakya halkı hep kardeş kalacaktır." dedi.

Reyhanlılılara destek vermek amacıyla gerçekleştirilen eylemler geniş güvenlik önlemleri altında olaysız tamamlandı.


CİHAN