Antakya’ya 10 bin kişilik cami

Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’ya 10 bin kişilik cami yapılacak. Antakya Belediyesi’nin yer tahsisini sağladığı ve hayırseverlerin bağışlarıyla yapılacak olan Yasin-i Şerif Merkez Camii’nin proje tanıtım toplantısı yapıldı.

Antakyaya 10 bin kişilik cami
15 Ocak 2013 Salı 13:29 tarihinde eklendi, 1.113 kez okundu.

 

Tanıtım toplantısında Antakya Belediyesi Mezarlık Kompleksi imamı Yusuf Esatoğlu tarafından Kuran-ı Kerim okundu. Belediye Başkan Yardımcısı Faik Selçuk Kızılkaya, Yasin-i Şerif Merkez Camii’nin proje detayları hakkında katılımcılara bir sunum gerçekleştirdi.

Toplantıda konuşan Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş Belediye olarak Çevre yolu Yeni Otogar civarına düşen bölgede bulunan ve önümüzdeki süreçte Kentpark olarak şehrimizin hizmetine sunmayı planladığımız toplam 29 dönümlük alanın 5 dönümünü cami inşaatı için, yani bu güzel eserin yapımı için tahsis ettiklerini söyledi. 10 bin kişi kapasiteli olarak inşa edilecek caminin özellikleri arasında Cami’nin subasmandan itibaren âleme kadar minare yüksekliği olan 63 metrenin Hz.Muhammed (SAV’in) vefat ettiği yaşa karşılık gelmesi olarak gösterilirken Caminin projesinin Mimarı Necip Dinç üstlendi. Ünlü Mimar Necip Dinç’in bugüne kadar içinde Adana Sabancı Merkez Camii, Sivas Paşa Camii, Kırıkkale Nur Cami, Malatya Üniversitesi Camii gibi birbirinden değerli eserlerinde bulunduğu, Pakistan’dan, Lübnan’a ve Rusya’ya kadar 100’e yakın mimari eseri mevcut.
 
Hatay-Antakya Yasin-i Şerif Merkez Camii, 2500 metrekaresi kapalı alan, 2500 metrekaresi şadırvanlı alan olmak üzere toplam 5000 metrekarelik bir alana oturtuldu. Cami 4 minareli olup, subasmandan itibaren âleme kadar minare yüksekliği 63 metre olacak ve  Caminin ana mekânı 8 fil ayağı ile taşınacak.  Camide toplam 1’i büyük, 5’i orta büyüklükte, 17’si de küçük olmak üzere 23 kubbe bulunacak. 

CİHAN