Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne yine haciz

Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne 2009 yılından kalma borcunu ödemediği gerekçesiyle bir temizlik firması tarafından haciz işlemi uygulandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesine yine haciz
17 Eylül 2013 Salı 18:50 tarihinde eklendi.
Belediye hizmet binasındaki bazı eşya haczedilirken, firma avukatı alacaklarının 2 milyon lira civarında olduğunu söyledi. Aynı firma, geçen 15 Temmuz'da da Başkan Mustafa Akaydın'ın makam odasındaki LCD televizyonu haczetmişti.
 
Açıkel Temizlik firması, 2009 yılından doğan faiziyle birlikte 2 milyon TL'ye yakın alacağı için mesai bitiminden önce Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde haciz işlemi gerçekleştirdi. Belediyenin Atatürk Caddesi üzerinde bulunan hizmet binasına polis eşliğinde gelen firmanın avukatı Ali Topuz, firmanın 2009 yılından kalma borcunun ödenmediği gerekçesiyle haciz işlemi uyguladı. Belediyeye ait klima, buzdolabı, masa ve sandalyeler işçiler tarafından alınarak kamyonete yüklendi.
 
29 Mart 2009 yerel seçimlerinin ardından peyzaj ve temizlik işlerinde 2 ay süreyle 250 personelle çalışan firmanın avukatı Ali Topuz, o dönem 1 milyon 170 bin TL olan alacaklarını tahsil edemedikleri için Antalya 3'üncü Ticaret Mahkemesi'nde dava açtıkları ve mahkemenin faiziyle birlikte 2 milyon TL'ye yakın alacak belirlediğini kaydetti.
 
TELEVİZYONU HACZETMİŞTİ
 
Belediyeye 15 Temmuz'da da hacze gelerek Başkan Mustafa Akaydın'ın makam odasındaki LCD televizyonun da aralarında bulunduğu bir kısım menkul malları haczettiklerini ifade eden Avukat Topuz, "Ödeme konusunda belediyeden bir yaklaşım beklemiştik. Ancak şu ana kadar herhangi bir ödeme olmadığı için ikinci kez geliyoruz" dedi.
 
Davanın geçen Mart ayında sonuçlandığını kaydeden Avukat Ali Topuz, "Halen alacağımızı alamamış durumdayız. Almak için işlemlerimizi yürütüyoruz. Şimdi bir kısım menkul malların haczi yapıldı. Biz belediyeden bir yaklaşım gösterip alacaklarımızın ödenmesini istiyoruz. Ödenmediği takdirde tekrar haciz işlemlerine devam edilecektir" diye konuştu.
 
'ÜÇÜNCÜ KEZ GELİYORUZ'
 
Haciz işleminde bir kısım eşyaları haczederken, bazılarını da yediemin olarak belediyeye bıraktıklarını anlatan Avukat Topuz, şöyle dedi:
 
"Bize çözeceklerini söylüyorlar. Bugün yarın bu işi bir protokole bağlamak istediklerini söylediler. Biz alacağımızı alma adına her türlü işlemi yürütüyoruz. İlk geldiğimizde haciz işlemi yapmamıştık, bize ödeyeceklerini söylediler. 15 Temmuz'da ikinci kez geldik. Onda muhafaza da yaptık. Uyarı anlamında bunu yapmıştık. Halen ödenmedi. Üçüncü kez geliyoruz."
 
Diğer yandan haciz işlemiyle ilgili belediye yetkilileri herhangi bir açıklama yapmadı. 

DHA