Antalya Ticaret Odası'nda patlama

Antalya Ticaret ve Sanayi odasının Çevreyolu üzerindeki binasında bu sabah 08.50 sıralarında patlama meydana geldi. Patlamanın neden kaynaklandığı henüz öğrenilemezken, olay yerine ambulanslar sevkedildi.

Antalya Ticaret Odasında patlama
25 Ekim 2016 Salı 09:06 tarihinde eklendi, 1.297 kez okundu.
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası'nın Çevreyolu üzerindeki binasının otoparkında, bugün saat 08.50 sıralarında büyük bir patlama meydana geldi.
 
Patlamayla birlikte çok sayıda ambulans olay yerine sevkedildi.
 
Çevreyolu üzerindeki Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) binasının hemen arkasındaki açık otoparkta, bugün saat 08.50 sıralarında şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamayla birlikte olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekipleri sevkedildi. Otoparktaki bir aracın tamamın parçalandığı, 4-5 aracın da hasar gördüğü belirtildi. Patlamanın terör kaynaklı olup olmadığı araştırılıyor.
 
Olayın ardından ATSO binası boşaltılırken, patlamanın şiddetiyle parçalanan cam kırıklarından yaralananlar ambulanslarla hastanelere götürüldü.
 
MENDERES TÜREL KONUŞMA YAPACAKTI
 
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, öğleden sonra ATSO Başkanı Davut Çetin'i makamında zirayet edecek ve saat 15.00'de meclis toplantısında işadamlarına konuşacaktı. Yaklaşık 150 işadamının katıldığı bu toplantı, yıllardır sabah yapılırken, geçen son toplantıda alınan kararla öğleden sonra yapılmasına karar verilmişti.
 
 
VALİLİKTEN AÇIKLAMA
 
 
Antalya Valiliği'nin twitter hesabından yaptığı açıklamada, patlamanın sebebinin henüz bilinmediği, cam kesiğinden 10 kişinin yaralandığı belirtildi.
 
 
Açıklamada, "Saat 08.55 civarında ATSO açık otoparkında henüz sebebi anlaşılamayan bir patlama meydana gelmiştir. Patlama sonucunda herhangi bir can kaybı yoktur. Cam kesiğinden10 kişi yaralanmıştır. Olayın sebebiyle ilgili bulgulara ulaşıldıkça kamuoyuyla paylaşılacaktır" denildi.
 
 
Bülent TATOĞULLARI / Süleyman EKİN / İbrahim LALELİ / Tolga YILDIRIM / Hasan DEMİRBAŞ / ANTALYA (DHA)

DHA