Antalya Uluslararası Piyano Festivali başladı

BU yıl 17’ncisi düzenlenen Antalya Uluslararası Piyano Festivali, ünlü sanatçı Zhang Zuo’nun konseriyle başladı. Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, festivalin Antalya’ya hayırlı olmasını diledi.

Antalya Uluslararası Piyano Festivali başladı
22 Eylül 2016 Perşembe 12:53 tarihinde eklendi, 1.290 kez okundu.
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen 17’nci Antalya Uluslararası Antalya Piyano Festivali, Expo Antalya Kongre Merkezi’nde başladı. Dünyaca ünlü piyanist Zhang Zuo’nun konseriyle başlayan festivale, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve çok sayıda sanatsever katıldı. Festivalin açılış konuşmasını yapan Bakan Nabi Avcı, “Mesaj ortamın kendisidir, dolayısıyla zaten ortam da sözünü veriyor. Hıncal Uluç dışında hiçbiriniz buraya, ‘Kültür ve Turizm Bakanı gelse de dinlesek’ diye gelmediniz. Kimi dinleyeceğinizi, beklediğinizi de biliyorum. Sanatçılarla aranıza girmeyeceğim. Festivalin hayırlı olmasını diliyorum. Emeğe geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
 
DEMOKRASİ ŞEHİTLERİNE ARMAĞAN
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de geçen yıl Kasım ayında G-20 Zirvesi’nde dünya siyasetinin liderlerini ağırladıklarını, bu gün de piyano devlerini ağırlamanın heyecanını yaşadıklarını söyledi. Müziğin bütün insanlığın tek ortak dili olduğunu vurgulayan Türel, “Piyano dünyada her zaman barış ve kardeşlik için çalınır. Bu yıl 17’ncisi düzenlenen festivalimizi demokrasi için kendini feda edenlere, geride kalanlara ve çocuklarımıza ithaf etmek istiyorum” diye konuştu.
 
TÜREL EVLİLİK YILDÖNÜMÜNÜ KUTLAYAMADI
 
Başkan Türel, terörün ve savaşların son bulmasını ve dünyada bütün çocukların mutlu olmasını istedi. Dün evlilik yıldönümü olduğunu hatırlatan Türel, “Ancak yoğun iş temposunda eşimle kutlayabilecek fırsat bulamadık. Bugünkü bu muhteşem konseri eşim Ebru Türel ile birlikte bütün kadınlarımıza armağan etmek istiyorum” dedi. 
 
ZHANG ZUO KONSERİYLE BAŞLADI
 
Festivalin açılış konserini veren dünyaca ünlü piyanist Zhang Zuo, şef Gürer Aykal’ın yönetimindeki Akdeniz Filarmoni Orkestrası’yla dinleyenlere müzik ziyafeti sundu. Müzik tarihine damgasını veren eserleri seslendiren Zhang Zuo, konserin sonunda ayakta alkışlandı. 
 
Konserin ardından Bakan Avcı, şef Gürer Aykal’a plaket ve çiçek verdi.