Antalya'da korkutan yangın!

Tarihi değeri olan bir bina tamamen yanarken, bitişiğindeki bina ise kullanılamaz hale geldi.

Antalyada korkutan yangın!
09 Eylül 2013 Pazartesi 22:57 tarihinde eklendi.
Antalya'nın tarihi Kaleiçi semtinde çıkan yangında tarihi değeri olan bir bina tamamen yanarken, bitişiğindeki bina ise kullanılamaz hale geldi. Binalardan birinin ön cephesinin göçme anı, kameralara saniye saniye yansıdı.
 
Kaleiçi Mescit Sokak'ta hurdacılar ve kağıt toplayıcılar tarafından kullanıldığı belirtilen bir binada, saat 19.00 sıralarında yangın başladı. İhbar üzerine Kaleiçi İtfaiyesi'ne bağlı bir yangın söndürme aracı olay yerine geldi.

Yangının kısa sürede büyümesi üzerine 10'a yakın itfaiye aracı daha sevk edildi. Kaleiçi sokaklarının darlığı ve yollardaki park eden araçların yanısıra yollardaki demir dubalar yüzünden itfaiye araçları güçlükle olay yerine gelebildi.
 
Bu sırada daha da büyüyen yangın, bitişiğinde kimsenin oturmadığı, ancak eşyalı bir binaya sıçradı. Güçlükle olay yerine ulaşan diğer ekipler, iki binadaki yangını söndürmek için yoğun çaba gösterdi. Ekipler, yangının diğer binalara sıçramaması için de önlem aldı. 
 
BİNANIN ÖN CEPHESİ GÖÇTÜ
 
Söndürme çalışmaları sürerken, yangının ilk başladığı binanın ön cephesi, büyük gürültüyle çöktü. Polisin ve itfaiye ekiplerinin güvenlik çemberi nedeniyle çökme anında kimse yaralanmadı. Binanın ön cephesinin göçme anı, kameralar tarafından saniye saniye görüntülendi.

Yangın, itfaiye ekipleri tarafından yarım saati aşkın sürede tamamen kontrol altına alındı. Yangında bir bina tamamen yanarken, diğeri ise kullanılamaz hale geldi.
 
PARK EDEN ARAÇLARA TEPKİ
 
Yangının başladığı binanın boş olduğunu, hurdacı ve kağıt toplayıcılar tarafından kullanıldığını söyleyen bölge sakinleri, yangının da bu kişilerin yaktığı ateş sonucu çıkmış olabileceğini belirtti.

Bölge esnafı ise sokaktaki rent a car firmalarının yol üzerine araçlarını park ettiğini, bu nedenle itfaiye araçlarının girmekte güçlük çektiğini kaydetti. Yangının çıkış nedeninin, yapılacak incelemeden sonra belirleneceği kaydedildi.

DHA