Antalya’da Rojava'da olaylar protesto edildi

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri üyeleri, Suriye'nin kuzeyinde Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı ve ‘Rojava’ olarak adlandırılan bölgedeki olayları protesto etmek için yürüyüş yaptı.

04 Ağustos 2013 Pazar 22:46 tarihinde eklendi, 1.150 kez okundu.
Emek ve Demokrasi Güçleri üyeleri, ‘Rojava’ bölgesindeki olayları protesto etmek için Kazım Özalp Caddesi’nde bir araya geldi. ‘Rojava’da katliam var. Sessiz kalma’ yazılı pankart açan grup, Cumhuriyet Meydanı’nda yürüdü.

Yürüyüş boyunca Kürtçe ve Türkçe slogan atan grup, ıslık çalıp alkışlarla tepkilerini gösterdi. Meydandaki su parkında grup adına basın açıklamasını Halkların Demokratik Partisi Antalya İl Başkanı Şemsettin Kalay, bölgede Kürtlerin kurşuna dizilerek öldürüldüğünü, evlerinin dinamitle hava uçurulduğunu iddia etti.
 
AK Parti hükümetin Suriye Kürtlerinin taleplerini engellemek için El Nusra çetelerini desteklediğini ve angajman kuralları çerçevesinde Kürt varlığına karşı Türk Silahlı Kuvvetleri’nin savaş yürüttüğünü öne süren Kalay, “Rojava’da başlayan çatışmalarda en azla zarar gören her zaman olduğu gibi yine kadın ve çocuklardır. AKP hükümetinin müzakere sürecinde samimiyetini kanıtlayacağı tek şey, Rojava’ya ambargoya son vermesi, Özgür Suriye Ordusu ve El Nusra çetelerine verdiği desteği kesmek olacaktır” diye konuştu.

DHA