Antalya’da YGS alarmı

Turizmin başkenti Antalya’da Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) girecek öğrenciler için gerekli tedbirler alındı. Öğrencilerin rahat bir ortamda bu zorlu virajı geçmeleri amaçlanıyor.

Antalyada YGS alarmı
21 Mart 2013 Perşembe 12:01 tarihinde eklendi.

 

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Antalya Valiliği’nin talimatlarıyla YGS’nin sakin, güvenli bir ortamda yapılması ve gençlerin hedefledikleri sonuçları almaları amacıyla tedbir alındı.
 
Bu kapsamda 23 Mart 2013 Cumartesi günü saat 18.00’den itibaren 24 Mart 2013 Pazar günü saat 13.00’e kadar olan süre içerisinde; otomobillerin klakson çalmaları, radyo- teyplerden dışarıya taşacak şekilde rahatsız edici tarzda müzik çalınması, yüksek ses çıkartarak çevredekileri rahatsız edici tarzda araç kullanılması, her türlü resmi ve özel törenler vesilesiyle dışarı yayın yapılması, düğün, asker uğurlama vb. konvoylar oluşturulması, sınav yapılan çevreye kamyon, çekici gibi yük taşımacılığı yapan ağır tonajlı araçların girmesi, bina, hafriyat, yıkımlar ile seyyar satıcı ve iş makinası gibi her türlü gürültünün yapılması Antalya sınırları dahilinde yasaklandığı açıklandı.
 
Ayrıca sınavların yapıldığı okullar ve kamu binaları bahçelerine ve çevrelerine sınav günü hiçbir vasıta park ettirilmeyeceği belirtildi. Sınav saati boyunca da Antalya Emniyeti tarafından gerekli büyün emniyet tedbirlerinin alındığı açıklandı. 

CİHAN