Antalya’da yine orman yangını

Antalya’da 2 gündür devam eden orman yangınlarına bir yenisi daha eklendi. Bu kez Kumluca ilçesinde çıkan orman yangını şiddetli bir şekilde devam ederken tehdit altında olan 20 evin boşaltıldığı belirtildi.

05 Eylül 2013 Perşembe 19:48 tarihinde eklendi.

Antalya 2 gündür devam eden orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Halen şehrin doğu bölgesinde bulunan Serik ve Alanya ilçelerinde yangın devam ederken bu kez de batı içlerinden Kumluca’da yangın çıktı. Ortaköy beldesine 14.30 sıralarında elektrik tellerinin birbirine çapması sonucu çıkan kıvılcımların otları tutuşturmasıyla başlayan yangın büyüyerek devam ediyor. Aynı zamanda yerleşim yerlerine doğru ilerleyen yangın nedeniyle 20 ev boşaltıldı.

Rüzgarın etkisiyle sık sık yön değiştirmesiyle güçlükle müdahale edilen yangını söndürmek için Antalya, Denizli, Eskişehir, Finike, Kumluca, Demre, Kemer orman işletme müdürlükleri ve Kumluca, Finike, Beykonak, Adrasan ve Mavikent belediyelerine bağlı itfaiye ekipleri de destek veriyor. Şuan için yangına 4 helikopter, 2 uçak ve 30'u aşkın arazöz ve çok sayıda orman işçisiyle müdahale ediliyor. Alevlerin Karacaören köyünü tehdit ederken, yangın bölgesine en yakın mahalle olan Musalılar’da 20 ev tahliye edildi.

Antalya Orman Bölge Müdürlüğü Basın Sözcüsü Aydoğan Türedi de rüzgarın etkisinden dolayı yangının şiddetini artırdığını ifade etti. Yangının geniş bir alanda etkili olduğunu belirten Türedi, evlerin de tehdit altında olduğunu ifade etti. Türedi, yangını söndürmek için tüm imkanlarını seferber ettiklerini kaydetti.


CİHAN