Antalya'da yolsuzluk eylemi

Antalya'da Halkevleri, KESK, DİSK, ÖDP, HDP, TKP gibi sivil toplum örgütleri ve siyasi partilere mensup yaklaşık 1000 kişilik grup, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği öne sürülen tape kayıtlarına ilişkin protesto yürüyüşü düzenledi.

25 Şubat 2014 Salı 20:24 tarihinde eklendi.
Saat 18.30'da düzenlenen eylemde Kapalıyol'dan Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyen grup güzergah boyunca 'Hırsız Var', 'Hırsız Tayyip Erdoğan', 'Bu daha başlangıç mücadeleye devam' ve 'Hükümet İstifa' sloganları attı. Protestocular ellerinde ise 'Haramilerin Saltanatını Yıkacağız', 'Ayakkabı Kutusu Partisi', 'Faiz Lobisi, Vaiz Lobisi, Porno Lobisi, En Büyüğü Montaj Lobisi', 'Bu Halk AKP'yi Sıfırlayacak Hesap Vereceksiniz', 'Dik Dur Eğilme Paraların Düşüyor', 'Bilal sıfırladın mı paraları', 'Paraların yüzde 50'sini evde zor tutuyorlar' gibi yazılı pankart ve döviz taşıdı.
 
Cumhuriyet Meydanı'na ulaşan grup adına ilk açıklamayı Antalya Halkevleri Temsilcisi Kutay Meriç yaptı. "9 aydır zorba, talancı iktidara karşı mücadele yürütüyoruz" diyen Meriç, "Haziran direnişiyle salladığımız iktidar şimdi kendi içinde kirli çamaşırlarını ortaya çıkarıyor. MİT, internet yasalarını neden çıkarıyorlar, şimdi anlaşıldı. Çünkü bunlar aile boyu hırsız. Artık bu iş bitti. Çal çal nereye kadar, işte buraya kadar" dedi.
 
KESK Dönem Sözcüsü ve Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez ise yıllardır meydanlarda "Biz çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakacağız. ya siz?" dediklerini hatırlatarak, "Şimdi gördük ki onlar ayakkabı kutularına sığdıramadıkları paraları çocuklarına bırakmak için çalışıyorlarmış" dedi.

DHA