Antalyalı kadın çiftçi birinci oldu

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından bu yıl 10.’su düzenlenen Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması’nın Burdur Bölge Finali yapıldı. Ümmü Akgün isimli çiftçi, bölge birincisi oldu.

Antalyalı kadın çiftçi birinci oldu
18 Mayıs 2013 Cumartesi 07:25 tarihinde eklendi.

Burdur Belediyesi Konferans ve Sergi salonunda düzenlenen finalde; Antalya, Burdur, Muğla, Balıkesir, İzmir, Denizli, Aydın, Manisa ve Isparta illerinde düzenlenen yarışmalar da birinci olan kadın çiftçiler yarıştı. Tarım, hayvancılık ve gıda ile ilgili 15 sorunun yöneltildiği yarışmada üçüncülüğü Burdur kazanırken, birincilik ve ikincilik yarışı altın sorularla devam etti. Antalya ve Balıkesir’den katılan kadın çiftçilerin kıyasıya rekabeti ile süren yarışmada eşitlik 10. altın soruda bozuldu. Bu soruya doğru cevap veren Antalya’nın Korkuteli ilçesi Garipce köyünden kadın çiftçi Ümmü Akgün birinci oldu.

Yarışmanın Türkiye finaline katılma hakkı elde eden Ümmü Akgün, 3 bin lira da para ödülü kazandı. Ümmü Akgün, finalde de birincilik sevinci yaşamak istediğini söyledi.

Türkiye genelinde dokuz bölgede yapılan bölge yarışmalarında birinci olan çiftçi kadınlar 13 Haziran 2013 tarihinde Balıkesir’de düzenlenecek Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması Türkiye Finali’nde ter dökecek.


CİHAN