Antalyalılar cennete giderse

ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Antalya’nın dünyanın en güvenli kenti olduğunu belirterek, “Antalyalılar cennete gidince yabancılık çekmeyecek, cennet gibi bir şehirde yaşıyorlar” dedi.

Antalyalılar cennete giderse
26 Ekim 2016 Çarşamba 00:23 tarihinde eklendi.
ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Antalya’nın dünyanın en güvenli kenti olduğunu belirterek, “Antalyalılar cennete gidince yabancılık çekmeyecek, cennet gibi bir şehirde yaşıyorlar” dedi.
 
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bir dizi etkinlik için Antalya’ya geldi. Önce Antalya Valiliği’ni ziyaret eden Bakan Eroğlu, burada anı defterini imzaladı. Bakan Eroğlu’na Vali Münir Karaloğlu’nun yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer eşlik etti. Antalya Valiliği’nde gazetecilere açıklama yapan Eroğlu, Antalya’nın her açıdan dünyanın yıldızı olduğunu söyledi. Mavi bayrak açısından Antalya’nın çok zengin olduğunu belirten Eroğlu, “Antalya dünyanın incisi, Türkiye’nin de turist ağırlayan en önemli şehri. Antalyalılar cennete gidince yabancılık çekmeyecek, cennet gibi bir şehirde yaşıyorlar” dedi.
 
YATIRIMDA ANTALYA BİRİNCİ
 
Mühendislik stajını Antalya’da yaptığını hatırlatan Eroğlu, şehrin o zaman köy gibi olduğunu, ama şimdi çok güzel bir dünya kenti olduğunu söyledi. Bakanlık olarak yatırım açısından Antalya’nın birinci sırada yer aldığını kaydeden Eroğlu, “Antalya gönüllüsü olarak bu durumdan bahtiyarlık duyuyorum. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Menderes Türel başkan seçildikten beni Antalya’ya gönderdi ve taşkın problemini çözmemizi istedi. DSİ’nin bütün araçlarını seferber ettik ve çok faydalı oldu” dedi. 
 
100 MÜJDEDEN 49’U TAMAM
 
Bakan Veysel Eroğlu, Antalya’ya 100 müjde verdiklerini belirterek, 1 milyar 620 milyon TL’lik yatırım yaptıklarını söyledi. Verdikleri müjdelerden 49’unu tamamladıklarını ifade eden Eroğlu, “İçinden otomobil geçecek büyüklükte hatlarımız var. Hükümetimiz Antalya’ya büyük önem veriyor. Antalya’yı bir marka şehir yapacağız. Antalya için muhteşem projeler var. Her türlü desteği vereceğiz. 18 baraj ve göletin yanı sıra 420 bin dekar araziyi sulamaya açtık. Burada en önemli sorun taşkınlardı. Arazinin yapısı nedeniyle 78 derenin ıslahını yaptık. Yerli ve yabancı ziyaretçiler için 141 mesire yeri kazandırdık” diye konuştu. 
 
2060 YILINA KADAR SU PROBLEMİ YOK
 
Antalya’nın 2060 yılına kadar su problemi olmayacağını belirten Eroğlu, “Eskiden işimiz kolaydı. Bir baraj olurdu ve ballandıra ballandıra bunu anlatırdık. Şimdi baraj sayısını okuyarak size söyleyebiliyorum. Antalya’yı barajlar ve göletler diyarı yapacağız” dedi.
 
DAĞLAR KADAR FARK
 
Bakan Veysel Eroğlu, her tarafı ağaçlandırdıklarını söyledi. Deniz turizmiyle birlikte tabiat turizmi gelişsin istediklerini kaydeden Eroğlu, şöyle devam etti: 
 
“Bu konuda çalışmalar yapıyoruz. Valilik master planı hazırladı. Antalya sadece deniziyle değil, tabiat güzellikleriyle de öne çıksın istiyoruz. Antalya’yı bu konuda da lokomotif yapacağız. Antalya şaha kalktı. Çok şey yaptık. Ak Parti’den önce 70 yıl boyunca buraya ne yapıldı, son 13 yılda biz ne yaptık, ona bakın. Arada dağlar kadar fark var.”
 
ATSO’DAKİ PATLAMA
 
Bir gazetecinin bugün Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nda yaşanan patlamanın nedenini sorması üzerine Bakan Eroğlu, “Antalya dünyanın en güvenli şehirlerden biri, bazen kaza olabiliyor. ABD’de geceleri bazı şehirlerde dışarı çıkamazsınız. Bir dönem, turizmin önünü kesmek için asparagas haberler yapılıyordu. Örneğin Manavgat’taki Taşağıl bölgesinde bir yangın çıkmıştı. ‘Antalya yanacak’ diye büyükelçilere mesaj çekmişlerdi. Taşağıl neresi, Antalya merkez neresi” dedi.
 
Bakan Veysel Eroğlu, Antalya Valiliği’nin ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret ederek anı defterini imzaladı. Burada Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile basına kapalı bir toplantı gerçekleştirilen Eroğlu, çıkışta gazetecilere turunç tatlısı ikram etti.
 
Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA)