ANTBİRLİK kütlü pamuk alım avans fiyatını açıkladı

Antalya Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (ANTBİRLİK), baz kalite beyaz ST-1 kütlü pamuk için avans fiyatını 1,60 lira olarak belirledi.

ANTBİRLİK kütlü pamuk alım avans fiyatını açıkladı
27 Eylül 2012 Perşembe 13:07 tarihinde eklendi, 1.666 kez okundu.

 

ANTBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Balaban, yaptığı yazılı açıklamada, kooperatifte randıman esasına göre kütlü pamuk alımı yapılacağını kaydetti. Balaban, 2012-2013 ürün alım döneminde geçerli olacak kütlü pamuk avans fiyatının ise baz kalite beyaz ST-1 kütlü pamuk için 1,60 lira olarak belirlendiğini açıkladı. 
     
Belirlenen fiyatın, mevcut piyasa koşullarında verilebilecek en iyi fiyat olduğuna işaret eden Balaban, açıklamasında ''Özellikle diğer bölgelerde açıklanan kütlü pamuk avans fiyatlarına bakıldığında, ANTBİRLİK'in üreticinin emeğini koruyacağı bir fiyat açıkladığı herkesin malumudur'' dedi. 
     
Balaban, 2012-2013 sezonunda da bölge çiftçisinin desteklenmeye devem edileceğini, ANTBİRLİK tarafından üreticilere sağlanan ilaç, gübre tohum gibi tarımsal üretim desteğinin 24 milyon liraya ulaştığını açıkladı. Birlik olarak bu sezon 35 bin ton rekolte beklediklerine de değinen Balaban, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 
     
''Birliğimiz her dönemde üretici ortaklarının yanında yer alarak onlara destek oldu. Bu anlamda 2012-2013 sezonunun tüm ortaklarımıza hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah tüm üreticilerin beklentilerini karşılayacak bir hasat yılı olur. Özellikle hava şartlarının pamuk üreticisinin yanında olduğu şu günlerde ANTBİRLİK olarak verimlilik ve kaliteden çok memnunuz. Ümit ederiz ki verimlilik ve kalitedeki memnuniyetimiz, preseli pamuk fiyatlarında yaşanacak artışlarla daha da büyük bir anlam kazanır, yüksek verim ve kalite çiftçimizin yüzünü güldürür. Tüm çiftçi kardeşlerime bereketli ve bol kazançlı bir hasat dilerim.''