Antep fıstığının geleceği masaya yatırılıyor

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılacak uygulamalarla fıstık üretiminin kayıt altına alınacağını söyledi.

Antep fıstığının geleceği masaya yatırılıyor
09 Eylül 2013 Pazartesi 12:43 tarihinde eklendi.

Erdoğan, "Fıstık üreticilerimiz ve bu ürünü kullanan bütün sektör mensupları rahat olsun. Bu sorun en kısa zamanda çözüme kavuşturulacak olup gerekli tedbirler alınacaktır." dedi.

Son günlerde Antep fıstığıyla ilgili olarak baş gösteren sorunlar ve fiyatlardaki suni yükselişin önüne geçmek için yarın Gaziantep’te toplantı düzenlenecek. Konu hakkında bilgi veren Erdoğan, "Antep fıstığıyla ilgili sorunları masaya yatırarak stokçuluğun önüne geçilmesi, fıstık üretimine destek sağlanması ve gerekirse ithalatın önünün açılmasının Yarın Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı ve ilgili daire müdürlerinin de katılımıyla toplantı düzenleyeceğiz. En büyük önceliğimiz fıstık üreticisinin korunması ve tüketiciye bu ürünlerin uygun fiyatlarla yansıtılmasının sağlanmasıdır. Bakanlığımız tarafından yapılacak uygulamalarla fıstık üretimi kayıt altına alınacaktır. Bu konuya çok ciddi bakıyoruz. Fıstık üreticilerimiz ve bu ürünü kullanan bütün sektör mensupları rahat olsun. Bu sorun en kısa zamanda çözüme kavuşturulacak olup gerekli tedbirler alınacaktır. Yarın yapılacak olan toplantı bu açıdan çok büyük önem taşımaktadır." diye konuştu.


CİHAN