Anter Anter'e vatandaşlık müjdesi

Hüseyin Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın izniyle babası Musa Anter'in mezarını ziyaret eden Anter Anter'e vatandaşlık müjdesi verdi.

Anter Antere vatandaşlık müjdesi
27 Ocak 2012 Cuma 16:52 tarihinde eklendi, 1.300 kez okundu.

 

Çelik, Başbakan Erdoğan'ın talimat verdiğini belirterek, "1972 yılında vatandaşlıktan çıkarılan Anter Anter'in İçişleri Bakanlığı'na başvurması halinde en seri şekilde vatandaşlık hakkı kendisine iade edilecektir." dedi. 
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmeler yaptı. Fransa'da kabul edilen yasayı eleştiren Çelik, "Biz Fransa'dan yeni Emile Zola'lar, filozof Alen'ler bekliyoruz. Fransız aydınları Sarkozy ve benzerlerinin emellerine teslim etmemeliler. Ümit ediyorum ki Sarkozy ve ekibi bir kez daha mahcup olacaktır." diye konuştu. 
 
HRANT DİNK TÜRKİYE'NİN DREYFUS DAVASINA DÖNÜŞMÜŞTÜR 
Hrant Dink davasında yaşanan gelişmeleri değerlendiren Çelik, "Dink davası bir manada Türkiye'nin Dreyfus davasına dönüşmüştür. Fransa ordusunda Yahudi bir subay olan Dreyfuss'un rütbeleri sökülmüştü. Ama Dreyfus'u Yahudi olmayan Fransız aydınları savundular. Yargılamalar yıllar yılı sürdü. Dreyfus'un haklılığı ortaya çıktı. Adalet Dreyfus için tahakkuk etti ve bunu gördü. Ama Dink olayında adalet eninde sonunda tecilli edecektir fakat ne yazik ki Dink bunu görmeyecektir." şeklinde konuştu.