Antik havuza yoğun ilgi

Denizli'de travertenleriyle ünlü Pamukkale'nin simgelerinden antik havuz, özellikle turistlerin ilgi odağı oldu.

Antik havuza yoğun ilgi
17 Ağustos 2013 Cumartesi 16:10 tarihinde eklendi, 4.574 kez okundu.
İçindeki tarihi sütun başlıkları ve mermer parçalarıyla ilginç görünüme sahip olan ve Kleopatra'nın Güzellik Havuzu olarak da bilinen antik havuza tatilci ve turistlerle çeşitli hastalıklara şifa arayanlar yoğun ilgi gösteriyor.
 
Denizli'nin dünyaca ünlü Pamukkale Beldesi'nde yer alan antik havuza tatilci ve turistlerin ilgisi giderek artıyor. UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Pamukkale'deki antik havuzun içinde yer alan tarihi eserlerin arasında yüzen ve bir yandan da fotoğraf çektiren turistler, şifalı sıcak suyun içinde uzun süre kalıyor. Günde yaklaşık iki bin kişinin girdiği antik havuzda turistler, tarihin içinde yüzmenin tadını çıkarıyor.
 
Havuza gelen İbrahim Yıldız, 32 yıldır burada suya girdiğini belirtip, "Bu havuz deprem sonucu oluştu. Deprem demek ki yalnızca zarar getirmiyor, yararları da oluyor. İnsanlar uzaklardan gelerek bu suda şifa buluyor. Bu su insana masaj yapıyor ve başta göz hastalıkları olmak üzere birçok hastalığa iyi geliyor. Tüm vatandaşların buraya gelmesini ve bu güzelliği yaşamasını istiyorum" dedi.